Simcontacten importeren op je iPhone

Simcontacten importeren op je iPhone

Een nieuwe iPhone is natuurlijk fantastisch. Je kan weer nieuwe dingen gaan ontdekken, genieten van een moderner design en je laten verrassen door de nieuwe features. Echter, er is ook wel een nadeel. Je moet al je simcontacten weer op je iPhone importeren. Heel vervelend als je niet goed weet hoe je dit moet doen, want handmatig invoeren is het haast onbegonnen werk. Nog vervelender als het verkeerd gaat en je al je contacten kwijt bent. Daar moet je niet aan denken! Dit is dan ook wel een beetje het nadeel dat je contacten niet gewoon kunnen worden opgeslagen op de simkaart van je iPhone. Gelukkig zijn er manieren om je contacten snel en gemakkelijk te importeren.

De email gebruiken

Een goede manier om je simcontacten op de iPhone te importeren is door gebruik te maken van email. Deze manier is perfect wanneer je geen nano simkaart hebt zoals de iPhone deze heeft, bijvoorbeeld omdat je nu aan Android toestel hebt, waardoor direct importeren niet mogelijk is. Het enige wat je nodig hebt is een mailadres, het liefst van Gmail als je wilt gaan overzetten vanaf een Android toestel. Ga op je Android toestel naar je Instellingen en vervolgens naar je Accounts. Hier zie je je Gmail staan, welke je aan kunt vinken. Vervolgens kan je hier aangeven dat je je simcontacten wilt synchroniseren met je Gmail account. Nu is het tijd om je iPhone erbij te pakken. Ga naar de Instellingen, klik vervolgens op Mail, Contacten, Agenda en daarna op Nieuw Account. Je kan je email kiezen als deze al wordt weergegeven. Is dit niet het geval? Dan kies je voor Anders en voeg je deze toe. Je vult alle gevraagde gegevens in en klikt op Volgende. Nu volg je de volgende stappen: klik op Instellingen, vervolgens op Mail, Contacten, Agenda, dan op Je E-mail Account en tot slot op Schakel Contacten In.

Via een simkaart importeren

Heb je de simkaart van je vorige Android toestel nog en is deze van hetzelfde formaat als de nieuwe iPhone simkaart? Dan kan je ook importeren door gebruik te maken van deze simkaart. Je haalt de nieuwe simkaart uit je iPhone en plaatst hier de oude simkaart in. Leg vervolgens verbinding met iTunes. Ga dan naar Instellingen, vervolgens naar Mail, Contacten, Agenda en tot slot naar Importeer Simcontacten. Nu worden de contacten van je oude simkaart eenvoudig geïmporteerd naar het interne geheugen in je nieuwe iPhone. Vervolgens kan je de oude simkaart weer verwijderen uit je nieuwe iPhone en de nieuwe simkaart er weer in terug plaatsen.

Gebruik maken van Move to iOS

move-to-ios

Ga je van Android naar een iPhone, dan kan je ook gebruik maken van Move to iOS. Hiermee kan je echt van alles heel gemakkelijk overzetten naar je nieuwe toestel, zoals bijvoorbeeld je video’s, foto’s, contacten en berichten. Het enige wat niet direct kan worden overgezet is je verzameling apps van Android. Veel applicaties zijn tegenwoordig zowel in de Apple App Store als in de Android Play Store terug te vinden, dus de meeste apps die je gebruikt kan je gewoon even opnieuw downloaden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general