iPhone foto’s uitwisselen met Mac of PC

iPhone foto’s uitwisselen met Mac of PC

Een iPhone wordt veel gebruikt als camera om mooie momenten in het leven vast te leggen. Eenmaal geschoten wil je de kiekjes uiteraard graag op groot beeld zien. Er zijn diverse mogelijkheden om iPhone foto’s over te zetten naar de PC of andersom.

USB-kabel

Mac-gebruikers kunnen eenvoudig met een USB-kabel foto’s importeren via de Foto’s-app. Wanneer de USB-kabel is aangesloten opent de Foto’s-app automatisch en haal je de foto’s naar de Mac door rechts bovenin op importeer foto’s te klikken. Wil je niet alle foto’s importeren, dan kun je een selectie selecteren. De app vraagt na het importeren of je de foto’s op de iPhone wilt laten staan of verwijderen.

Heb je geen Mac maar een PC dan is het belangrijk dat de PC je iPhone herkent. Doet je PC dit niet, probeer dan een andere poort of ontgrendel de toegang met een toegangscode. Is dit in orde dan kun je via Mijn Computer de iPhone als device vinden en foto’s overzetten. Verwijderen van foto’s op je iPhone kan ook handmatig in deze map.

E-mail

Een eenvoudige manier om foto’s uit te wisselen tussen je iPhone en Mac of PC is door ze naar jezelf te versturen via e-mail. Het nadeel hieraan is echter wel dat veel e-mailprogramma’s een limiet hebben wat betreft de grootte van de totale bijlagen. Alleen geschikt als je maar een paar foto’s wilt overzetten.

Clouddiensten

Het gebruik van clouddiensten is meestal gratis mogelijk en er zijn zowel mogelijkheden voor de Mac als PC. Met clouddiensten kun je grote hoeveelheden foto’s opslaan in de clouddienst en uitwisselen tussen iPhone en PC in beide richtingen. Voorbeelden van geschikte clouddiensten zijn Dropbox, Google Drive of iCloud Drive.

iTunes

Via iTunes heb je de mogelijkheid om foto’s in beide richtingen uit te wisselen tussen je iDevices. Mappen van je iPhone of PC kunnen via de navigatiebalk bij Foto’s gesynchroniseerd worden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general