Vergrootglas gebruiken in iOS 10

Vergrootglas gebruiken in iOS 10

De vergrootglas functie in de nieuwe iOS 10, kun je gebruiken om iets in te zoomen. Enorm handig voor mensen die moeite hebben met lezen of slecht zien. In deze tip lees je hoe je de functie inschakelt en wat de mogelijkheden zijn met deze functie.

Inschakelen vergrootglas functie

Om gebruik te kunnen maken van de vergrootglas functie, dien je de functie eerst te activeren. De functie is als volgt te vinden:

  • Ga naar Instellingen en tik op: Algemeen > Toegankelijkheid.
  • Met de schakelaar zet je vervolgens Vergrootglas aan

De functie is nu ingeschakeld, maar nog niet actief. Om de functie verder te activeren druk je driemaal op de homeknop van je iPhone of iPad om in een zoom-scherm terecht te komen. Hier kan met de mate van zoomen geregeld worden door middel van de schuifbalk onder in het beeld. Het vergrootglas is in portret- en landschapsweergave te gebruiken. Er kan dan in principe overal op gezoomd worden, zowel tekst als beeld en het menu van je iDevice.

Configureren en mogelijkheden met het vergrootglas

Je kan ervoor kiezen om de helderheid en het contrast automatisch door je iDevice te laten aanpassen tijdens het gebruik van het vergrootglas. Doe dit door de optie Pas automatisch aan in te schakelen. Op basis van het omgevingslicht worden de helderheid en het contrast automatisch aangepast. In de vergrootglasweergave zijn een aantal icoontjes te zien. Het slotje in beeld gebruik je om het beeld te stabiliseren, de bliksemschicht om het leeslampje in te schakelen en de ronde knop in het midden is er voor het tijdelijk vastzetten van het scherm. Het knopje met de drie rondjes is de handmatige configuratie. Als laatste kun je door over het scherm te vegen gebruik maken van bepaalde kleurenfilters. Deze zijn bedoeld voor mensen die bepaalde kleuren niet goed of helemaal niet kunnen zien.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general