‘Video productie iPhone 8 gelekt’

‘Video productie iPhone 8 gelekt’

Er is een nieuwe video gelekt waarin te zien is hoe medewerkers van een fabriek in China aan de nieuwe iPhone 8 werken. Apple heeft fabrikanten in het verleden al strenge maatregelen opgelegd om dergelijke video’s te voorkomen. Fabrikanten moeten voldoen aan strenge veiligheidsregels, maar het lijkt erop dat het toch gelukt is een korte video uit te lekken.

Een YouTuber heeft een video online gezet waarin te zien is hoe de achterkant van de iPhone 8 wordt geproduceerd.

Productie iPhone 8 in China

De video’s zouden afkomstig zijn uit een fabriek in China. Daar wordt het nieuwe toestel van Apple gefabriceerd. De video is mogelijk gemaakt door een medewerker, die kort en stiekem een deel van het productieproces heeft kunnen vastleggen. De beelden werden eerst op de Chinese microbloggingsite Weibo gepubliceerd en werden daarna door TechTastic op YouTube gezet.

Het gaat om twee video’s. Beide video’s zijn erg kort en bovendien niet scherp. Het is niet goed te zien wat de medewerkers precies doen. Bovendien zijn de video’s van zo’n grote afstand genomen, dat niet zeker te bepalen is of het hier om echte iPhones gaan. Het is ook mogelijk dat de video’s afkomstig zijn uit een fabriek waar dummy’s gemaakt worden. Deze dummy’s worden geleverd aan fabrikanten van accessoires. Normaalgesproken is het erg moeilijk om beelden te maken in een streng bewaakte fabriek. Acht seconden lijken erg kort, maar het is in de praktijk ingewikkeld om een paar seconden achter elkaar te filmen in een dergelijk streng bewaakte fabriek.

Op de video zien we fabrieksmedewerkers de achterkant van een iPhone 8 schoonpoetsen. Daarop is de verticale dubbele camera te zien. In de tweede video is te zien dat de smartphones in een metalen rek worden geplaatst. Het is niet duidelijk waarom dat gebeurt en waarom er een video van gemaakt wordt.

Productie iPhone 8 in vierde kwartaal

De bekende analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder al dat Apple de iPhone 8 in september uit de doeken zal doen. Mogelijk is de productie pas in het vierde kwartaal van dit jaar op de goede weg. Daarom zou er tot het begin van 2018 een flink tekort zijn op de nieuwe smartphone van Apple.


We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general