Zo reset je je iPhone

Zo reset je je iPhone

Tijdens het gebruiken van de iPhone kan het toestel zomaar vastlopen. Je kunt de iPhone dan resetten, door deze te herstarten. Door een verschillende toetsencombinatie kun je het werkgeheugen volledig legen, zonder dat je daarbij belangrijke informatie kwijtraakt.

De resetknop kun je al sinds jaar en dag gebruiken. Maar sinds kort is de toetsencombinatie niet op iedere iPhone hetzelfde. Zo zijn de handelingen voor het resetten van het nieuwste toestel, de iPhone 8, veranderd. Je kunt nu niet meer de homeknop en de zijknoppen indrukken.

iPhone 8 herstarten

Als je een iPhone 8 wilt resetten, druk je eerst kort op de volumeknop omhoog. Daarna druk je meteen kort op de volumeknop omlaag. Als je daarna beide knoppen tegelijkertijd vasthoudt, krijg je het Apple-logo te zien. De telefoon start dan opnieuw op.

Mogelijk heeft Apple voor deze nieuwe toetsencombinatie gekozen, om dezelfde combinatie door te voeren op de iPhone X. Die komt op 27 september beschikbaar en wordt vanaf 3 november geleverd. De iPhone X heeft geen homebutton en mogelijk is deze toetsencombinatie daarvoor de vervanger.

iPhone 7 resetten

De iPhone 7 heeft geen fysieke homeknop meer, maar maakt gebruik van Tapic Engine. Als je iPhone 7 niet meer reageert, houdt dan de sluimerknop samen met de Volume-omlaag knop ingedrukt voor ongeveer 5 seconden. Het scherm gaat dan op zwart. Na een paar seconden zie je het Apple-logo en wordt het toestel opnieuw opgestart.

De sluimerknop is de langwerpige knop aan de rechterkant van het toestel. De overige knoppen vind je aan de linkerzijde. Resetten is alleen aangeraden als het toestel vastgelopen is en is dus niet bedoeld om het toestel mee uit te zetten. Hoe je het toestel gewoon aan- en uitzet lees je hieronder.

iPhone resetten op oudere modellen

Bij alle andere toestellen van Apple, anders dan de iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus werkt resetten zoals je gewend bent. Houd de sluimerknop en de homeknop een paar seconden ingedrukt. Na 10 seconden krijg je dan het Apple-logo te zien. De sluimerknop zit bij de iPhone 5S en oudere modellen aan de bovenkant van de iPhone. Bij alle nieuwere modellen zit de powerknop aan de rechterzijkant.

Als je de iPhone gewoon wilt herstarten, houd je de sluimerknop vijf seconden vast en swipe je naar ‘zet uit’. Na een paar seconden druk je de sluimerknop weer in om het toestel op te starten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general