‘iPhone X True Depth camera heeft jaren voorsprong op concurrentie’

‘iPhone X True Depth camera heeft jaren voorsprong op concurrentie’

De True Depth-camera in de iPhone X, die onder meer gezichtsherkenning mogelijk maakt, loopt jaren voor op de concurrentie. Het zal mogelijk wel tweeënhalf jaar gaan duren, totdat producenten van Android-smartphones een camera op hetzelfde niveau als dat van de iPhone X kan maken,

Dat stelt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo, nadat hij technische specificaties van de camera heeft geanalyseerd. De analist is verbonden aan KGI Securities.

Camera iPhone X heeft jaren voorsprong

De iPhone X heeft jaren voorsprong op de concurrentie. Kuo voorspelde eerder dat concurrenten één tot twee jaar nodig zouden hebben om eenzelfde camera te kunnen produceren, maar Kuo stelde zijn verwachten bij nadat hij de technische demo’s van Apple nader heeft bekeken.

Het zal wel even duren tot de concurrentie met eenzelfde camera op de proppen komt. Apple heeft jaren voorsprong, mede dankzij de goede gebruikerservaring. De True Depth-camera’s zullen zelfs in 2018 en 2019 nog steeds voorlopen op de concurrentie. Daarbij moeten we vooral denken aan high-end smartphoneproducenten in de Androidwereld.

De analyse van Kuo is verder voldoende voor hem om aan te nemen dat het marktaandeel van Apple de komende tijd zal groeien. De iPhone X zal waarschijnlijk wel (erg) slecht leverbaar blijven, de laatste paar maanden van dit jaar.

True Depth camera in iPhone X

De iPhone X heeft een True Depth-camerasysteem. Daarmee is het onder meer mogelijk om de telefoon te ontgrendelen met het gezicht. Dat gebeurt aan de hand van een 3D-scan. Diezelfde techniek is nodig voor Animoji. De nieuwe techniek zorgt wel voor vertragingen en problemen met de productie van de iPhone X, zo beweren bronnen.

De True Depth-camera is een combinatie van een normale camera en een infraroodcamera, samen met een dieptesensor en projector. De iPhone X gebruikt 30.000 infrarood puntjes op het gezicht om een 3d-afdruk te kunnen maken. Vervolgens worden de gezichten gematcht met de gezichten op de A11-chip. De gezichten worden dus niet op de servers van Apple opgeslagen.

Concurrenten als Samsung en Google maken nog geen gebruik van deze techniek. De Samsung-smartphones maken wel al gebruik van gezichtsherkenning, maar die is niet zo goed als die van Apple. Samsung gebruikt 2d-identificatie, waardoor de beveiliging makkelijk is te omzeilen.

De iPhone X is vanaf 27 oktober te bestellen in Nederland en wordt een week later geleverd. Het zal moeilijk worden te bemachtigen, mede vanwege productieproblemen en de hoge vraag, zo stelt Ming-Chi Kuo.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general