iPhone 11 onthuld: dit moet je weten

iPhone 11 onthuld: dit moet je weten

Apple heeft de nieuwe versies van de iPhone onthuld. De populairste iPhone van vorig jaar heeft een opvolger: de iPhone 11. Dit toestel is de opvolger van de iPhone XR en is nog voordeliger geworden. Ook krijgt de iPhone 11 een dubbele camera.

Bekijk de iPhone 11 alvast bij je favoriete provider:

De pre-order van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max beginnen op vrijdag 13 september, 14:00 Nederlandse tijd.

Bekijk hier: Pre-order iPhone 11, Pro, Max: waar kan je terecht?

Onthulling iPhone 11

Dat Apple inderdaad met een opvolger van de iPhone XR zou komen, is niet zo’n grote verrassing. De XR was al de populairste telefoon van de fabrikant vorig jaar, en door de gelekte info over de afgelopen tijd wisten we ook al veel.

Heel veel veranderingen aan het uiterlijk zie je niet. De iPhone 11 is er ook in een aantal felle kleuren, en ziet er verder vrijwel hetzelfde uit. Belangrijk verschil is dat de iPhone 11 beschikt over twee camera’s en goedkoper in prijs is.

iPhone 11 camera

De camera van de iPhone 11 is dus vooral anders. Die lijkt nu veel op de camera van de iPhone XS. Er is een primaire lens en een groothoeklens, beide van 12 megapixel.

De Camera-app is verder uitgebreider geworden. Bijvoorbeeld met semantische rendering. Hiermee ‘weet’ de camera wat je fotografeert, en past daar de instellingen op aan. Zo kan je de beste foto’s maken. Verder zien we ook een verbeterde Portretmodus en een Nachtmodus.

Wat betreft video gaat het ook een stuk vooruit. Nu kan deze telefoon ook in 4K video’s opnemen, en beschikt de voorste camera over een slowmo-modus. Daarmee kan je dus video’s/selfies schieten met de frontcamera in slowmotion. Zogenaamde ‘slofies’.

iPhone 11 specificaties

Qua overige specificaties gaat de iPhone er ook op vooruit. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe chip: A13 Bionic. Met de nieuwe processor komt er ook een verbeterde videokaart. Zo kan je nog makkelijker de games spelen op je iPhone.

Het scherm blijft net als bij de XR een 6,1 inch-lcd-scherm. Dat is dus geen oled-variant zoals je op de iPhone 11 Pro (Max). Zo’n oled geeft kleuren wat beter weer. Toch heeft lcd ook een voordeel, de batterij gaat langer mee. De batterijduur van de iPhone 11 is een uurtje langer dan die van zijn voorganger, aldus Apple.

Verder zien we nog een uitsnede aan de bovenkant van het scherm voor Face ID. Daarmee kan je het toestel ontgrendelen met je gezicht, en betalingen doen met Apple Pay.

Prijs iPhone 11

Dan nog de prijs van de iPhone 11. Die begint bij 809 euro voor het 64 GB model. Voor 128 GB betaal je 859 euro en voor 256 GB ben je 979 euro kwijt.

Bekijk het toestel ook alvast bij je favoriete aanbieder:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general