Muziekdienst Apple Music officieel

Muziekdienst Apple Music officieel

Naast de aankondiging van iOS 9 op het WWDC, heeft Apple ook een eigen muziekdienst gelanceerd: Apple Music. Vanaf 30 juni is Apple Music voor 9,99 dollar per maand beschikbaar in 100 landen.

Apple nam vorig jaar Beats Music over voor een bedrag van 3 miljard dollar, en rond die tijd werd er al veel gesproken over een eigen muziek dienst van Apple. Het was ook Jimmy Iovine, een van de oprichters van Beats, die Apple Music aankondigde. Apple Music wordt een nieuwe, grote concurrent van Spotify, waar de meeste liedjes gestreamd worden.

Muziekzender Beats 1

Apple Music biedt onder anderen Beats 1 als dienst aan. Dit is een muziekzender van Apple, die overal ter wereld te ontvangen is. Hier wordt door dj’s 24 uur per dag, zeven dagen per week muziek gedraait. Iovine zegt daar onder anderen over dat het echte mensen zijn, en niet bepaald door speciale algoritmes. Van de BBC werd een bekende dj overgehengeld, Zane Lowe, om als radiomaker op Beats 1 aanwezig te zijn.

Apple Music app

Voor Apple Music heeft Apple een eigen applicatie aangemaakt. Hier kan je alle muziek vinden die je gekocht hebt, en alle playlists vinden die je samengesteld hebt. Ook kan je via deze app zoeken in iTunes naar nieuwe muziek. Daarnaast is het mogelijk om via deze app de radiozender Beats 1 te luisteren.

Release van Apple Music

Aan het einde van deze maand, 30 juni 2015, zal Apple Music in 100 landen verkrijgbaar zijn voor een prijs van 9,99 dollar per maand. Hier valt een gratis proefperiode van 3 maanden bij. Waarschijnlijk zal de prijs (net als bij andere apparaten van Apple) één op één overgezet worden op euro’s. Verwacht dus dat je bijna een tientje moet betalen voor Apple Music. Het is ook mogelijk om een gezinsabonnement te nemen, hier betaal je dan 14,99 euro voor (tot maximaal zes gebruikers).

Apple Music is verkrijgbaar voor iOS, OS X, watchOS, Windows en vanaf de herfst ook als Android app.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general