iPhone 6s lijkt waterbestendig in deze video

iPhone 6s lijkt waterbestendig in deze video

Nu de iPhone 6s en iPhone 6s Plus verkrijgbaar zijn in de winkels (Nederland moet helaas nog even wachten), worden deze telefoons aan ontzettend veel tests onderworpen. Zo zijn er al val tests geweest voor beide telefoons, en wordt in deze video gekeken of de iPhone 6s en de 6s Plus het een uur in water volhouden.

iPhone 6s / 6s Plus vs. bak water

YouTuber Zach Straley vond het een goed idee om beide telefoons meteen in een bak met water te gooien, om te zien of ze waterdicht zijn. Apple heeft tijdens de presentatie niks bekend gemaakt over enige waterdichtheid van de nieuwe iPhone, en daarom zijn de resultaten alleen maar interessanter. Bekijk de video hieronder:

In de video is dus te zien dat beide telefoons een uur in het water gelegen hebben. Doel van de test was, om te kijken welke van de twee beter tegen water kon. Er lijkt geen verschil te zijn tussen de twee toestellen van Apple. Zowel de iPhone 6s als de 6s Plus werken, na een uur in het water gelegen te hebben, nog erg goed. Zo is er geen water bij de cameralens gekomen, werken alle knoppen nog naar behoren, en doet het scherm (én Force Touch) het nog prima.

In de video gaat Zach niet in op de speakers, Lightning-poort en oortjesaansluiting. Hij laat in de reacties van de video weten dat de speakers nog perfect werken, en op Twitter meldt hij later dat de aansluiting van de Lightningkabel en de oortjes het nog prima doen. Wat dat betreft zouden de iPhone 6s en iPhone 6s Plus dus wel waterdicht kunnen zijn.

Vermijd water toch maar

Maar of het nou een goed idee is om je nieuwe iPhone 6s in contact te laten komen met water, is een volgende vraag. Ongetwijfeld zal Apple dit ook wel getest hebben, en hiervan op de hoogte zijn. Desondanks promoot Apple dit op geen enkele wijze, en zal je ook geen recht hebben op een schadevergoeding als je iPhone het niet meer doet door waterschade.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general