‘4 inch iPhone wordt iPhone 5e gedoopt’

‘4 inch iPhone wordt iPhone 5e gedoopt’

Er wordt al een langere tijd gesproken van een kleinere 4 inch iPhone (even groot als de iPhone 5s) die tot op heden onder de noemer iPhone 6c leeft. Hoewel deze naam redelijk aannemelijk lijkt (gezien de iPhone 5c), kan het wel eens zo zijn dat Apple iets anders in gedachten heeft. Zo zou de nieuwe naam van dit toestel ook wel eens de iPhone 5e kunnen worden.

iPhone 5e > iPhone 5s

Hoe is die naam dan precies ontstaan? Volgens een nieuw gerucht zou de ‘e’ voor enhanced staan, wat verbeterd betekent. Volgens de bron zou de iPhone 5e namelijk een verbeterde versie van de iPhone 5s moeten worden. Diezelfde bron zegt ook al te weten wanneer deze iPhone 5e op de markt moet verschijnen: in maart. Hoe erg is de iPhone 5e dan verbeterd ten opzichte van de iPhone 5s? De bron spreekt momenteel enkel over een A8 chip en 1 GB RAM. Het RAM wordt wat betreft capaciteit dan niet verbeterd, maar wellicht wordt er wel gebruik gemaakt van een beter type. De chip in de iPhone 5s is de A7 chip, op dat gebied kunnen we dus wel verbetering verwachten. Eerdere geruchten hadden het zelfs over een A9 chipset.

iphone-formaten

Wat wordt het?

Dat Apple een kleinere iPhone weer op de markt wil gaan brengen, is ondertussen al wel bijna zeker. Maar de geruchten zijn het nog niet helemaal met elkaar eens. En dan heb ik het nu niet enkel over de naam. Het is namelijk niet heel vreemd dat Apple geen ‘c’ meer in de naam wil. Die ‘c’ stond immers voor de kleuren (colors) waarin de iPhone 5c beschikbaar was. Opvallender is te noemen dat het in de 5-serie zou komen, waar misschien een 4-serie (gezien het 4 inch scherm), de 6-serie (gezien de laatste iPhone 6s) of zelfs de 7-serie (verwachte iPhone 7 in september dit jaar) aannemelijker zou lijken.

Waar we ook wel even aan moeten denken, is dat dezelfde bron die dit nieuws naar buiten brengt, eerder ook al geruchten had. Toen hadden ze het nog over een iPhone 6c met A9 processor, 8 megapixel camera en een metalen behuizing. We zullen dus maar moeten zien wat van dit alles uiteindelijk waar zal zijn. Hopelijk kan Apple zelf ons binnenkort wat meer informatie geven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general