Apple evenement 21 maart verwachtingen

Apple evenement 21 maart verwachtingen

Zoals je ondertussen wel weet, zal Apple vandaag (om 18:00 Nederlandse tijd) nieuwe producten aan gaan kondigen. Maar wat kunnen we allemaal verwachten op het “Let us loop you in” evenement van Apple?

Kleinere iPad Pro

De kans is erg aannemelijk dat Apple vandaag een nieuwe iPad zal aankondigen. Waar er eerst nog gesproken werd van een iPad Air 3, wordt er sinds een tijdje gepraat over een kleinere iPad Pro. Het grotere model van 12,9 inch zou verkleind worden naar 9,7 inch.

Wat betreft het design, kan je uitgaan van het design van de iPad Pro zelf. Het kleinere model zal wel iets dikker zijn dan de iPad Air 2, maar dat zal niet zo erg opvallen. Het verschil is naar waarschijnlijkheid enkele millimeters.

Apple-iPad-Pro

De specificaties zullen vrijwel overeenkomen met de iPad Pro. Zo kunnen we vier speakers verwachten, een Smart Connector en de ondersteuning voor de Apple Pencil. Daarnaast kunnen we ook wat nieuwe dingen verwachten. Denk aan een LED flitser, die voorheen nog nooit op een iPad verschenen is. 3D Touch hoeven we vooralsnog nog niet te verwachten.

De kosten voor deze nieuwe iPad Pro zouden beginnen bij zo’n 600 dollar. Hierbij krijg je het 32 GB model. De verwachting is dat er ook een 128 GB model komt, maar de prijs daarvan is nog onbekend. De kleuren hiervoor worden waarschijnlijk grijs, zilver en goud.

Nieuwe Apple Watch bandjes

Een ander hardnekkig gerucht spreekt over nieuwe Apple Watch bandjes. Het kan ook goed mogelijk zijn dat Apple nog komt met een nieuwe model van deze smartwatch, maar daar kunnen we slechts op hopen. Heel speciaal en spectaculair zal deze aankondiging niet worden, het gaat immers om een aantal nieuwe kleurtjes van de bandjes.

space-black-milanese

iPhone SE: nieuwe 4 inch iPhone

Wat ondertussen wel het meest voor de hand ligt, is de aankondiging van een nieuwe 4 inch iPhone. Deze iPhone SE (voorheen ook wel genoemd als de iPhone 5SE) zal weer de eerste 4 inch iPhone worden sinds de iPhone 5s. Daar zou de vergelijking tussen deze twee telefoons nog niet stoppen. Volgens de geruchten zouden de toestellen namelijk identiek zijn als het op het design aankomt. Wel zou je de iPhone SE in de kleur roségoud kunnen bestellen, mocht je echt onderscheid tussen de twee willen.

Uiteraard zal de iPhone SE wel op het gebied van specificaties verschillen van de iPhone 5s. De specificaties zouden namelijk vooral van de iPhone 6s geleend worden. Denk hierbij aan een A9 processor, en de 12 megapixel camera voor 4K video’s. De functie 3D Touch zal niet naar de iPhone SE komen, maar we kunnen wel Live Photos verwachten.

Als we dan naar de prijs kijken, zou de iPhone SE redelijk geprijsd zijn. Geruchten spreken van een adviesprijs van zo’n 500 dollar voor het instapmodel van 16 GB. Ter vergelijking, in Nederland betaal je nu 649 euro voor het 16 GB model van de iPhone 6s. Waarschijnlijk brengt Apple ook een 64 GB versie van de iPhone SE uit, en blijft het 128 GB model uit.

iOS 9.3, tvOS 9.2 en watchOS 2.2

We kunnen ook tal van updates verwachten voor het operating systeem. Van iOS 9.3 zijn al een aantal bèta’s uitgebracht, waardoor het wel aannemelijk is dat er vanavond een nieuwe update wordt aangekondigd. Hier zou onder meer Night Shift als functie komen, welke een tegenhanger is van Flux. Hiermee kan je de kleur van je scherm aanpassen, zodat je ’s avonds bijvoorbeeld minder blauw licht krijgt. Dit zou helpen voor bij het slapen.

tvOS en watchOS zullen van Apple ook een update kunnen verwachten. Zo zou bij tvOS de optie toegevoegd worden om met je stem naar films en series te zoeken. watchOS zou verbeterpunten brengen aan Maps, en kan je meerdere Apple Watches koppelen aan je iPhone.

Livestream volgen

Livestream van het Apple event volgen? Lees hier hoe je het Apple evenement van 21 maart live kan volgen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general