Apple kondigt iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel aan

Apple kondigt iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel aan

Apple heeft vanavond de nieuwe iPhones aangekondigd. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn de nieuwe paradepaardjes van het tech bedrijf. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze nieuwe telefoons van Apple, en andere dingen die tijdens de keynote aangekondigd zijn.

iPhone 7 (Plus): officiële onthulling

De iPhone 7 is op 7 september door Apple onthuld als opvolger van de iPhone 6s, en lijkt qua behuizing veel op zijn voorganger. De grootste verschillen kan je zien aan de achterkant (de antennestrepen zijn beter weggewerkt), de onderkant (de koptelefoon-aansluiting is weggehaald) en de kleur (twee nieuwe kleuren zwart toegevoegd). Gelukkig heeft Apple wel veranderingen doorgevoerd: die zijn te zien aan de binnenkant van de iPhone.

Zo is de iPhone 7 stof- en waterdicht geworden met een IP67 certificering. Daarnaast zien we een betere cameralens, zowel voor als achter. Nu hebben bijvoorbeeld beide telefoons optische beeldstabilisatie, waar eerst de Plus versie dat enkel nog had. Verder is de processor weer sterk verbeterd, de A10, en gaat mede daardoor de batterijduur verder omhoog.

Koptelefoon-aansluiting iPhone 7 gaat weg

iphone-7-koptelefoon

Waarschijnlijk een van de meest hardnekkige geruchten van de afgelopen tijd: het verdwijnen van de koptelefoon-aansluiting. Eigenlijk gebruiken alle oortjes en koptelefoons gebruik van deze aansluiting (een 3,5 mm aansluiting), maar Apple heeft besloten om deze weg te halen. Dit om zo meer ruimte in de nieuwe iPhone 7 te besparen. Nu is het mogelijk om de Lightning-aansluiting te gebruiken voor de koptelefoon.

Speciaal daarvoor heeft Apple nieuwe EarPods, die je direct aan kan sluiten op de Lightning-aansluiting. Deze zit in de doos van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, dus je hoeft daar geen zorgen over te hebben bij het kopen van de nieuwe iPhone. Ook zal Apple een speciale adapter leveren voor de gewone oortjes.

AirPods: draadloze oortjes

iphone-7-airpods

AirPods moeten helpen om de 3,5 mm aansluiting te doen vergeten. Voor de AirPods heb je namelijk geen aansluiting nodig: ze zijn draadloos. Er zit een hoop techniek in deze AirPods verwerkt, zodat ze bijvoorbeeld weten als ze in je oor zitten, als je praat of als je beweegt. Op de batterij gaan ze zo’n 5 uur mee, en de meegeleverde doos kan ze opladen voor een totaalgebruik van 24 uur.

Als kers op de taart kondigde Apple ook nog eens drie nieuwe Beats koptelefoons en oortjes aan. Die zullen ongetwijfeld ook prima met de iPhone 7 (Plus) overweg kunnen.

Dubbele camera voor iPhone 7 Plus

Een ander gerucht die we vaak hebben gezien: de dubbele camera voor de iPhone 7 Plus. Apple heeft dit toestel twee camera lenzen gegeven, waardoor je een betere fotokwaliteit zult hebben. Daarnaast is het ook mogelijk om de foto later nog scherp te stellen. Beide camera’s hebben 12 megapixels.

Met behulp van de extra camera kan je bovendien twee keer inzoomen met optische zoom, zonder verlies van kwaliteit van de foto. De software zoom heeft Apple ingesteld op maximaal 10x, omdat ze zo zeker zijn dat de kwaliteit van de foto’s dat toelaat. Daarnaast heeft de camera nog een paar functies, zoals Bokeh. Helaas is deze functie pas later beschikbaar, Apple zal dit met een update later dit jaar toevoegen aan de iPhone 7 Plus.

iphone-7-camera-specs

Maar niet alleen de camera van de iPhone 7 Plus is verbeterd, ook die van de iPhone 7 gaat er op vooruit. De lens hiervan is sterk verbeterd, iets wat je helaas ook kan zien aan de achterkant. Neemt niet weg dat de fotokwaliteit ook uitmuntend zal zijn.
Ook de camera aan de voorkant krijgt een upgrade: van 5 naar 7 megapixels. Bovendien is er een betere flitser, waardoor je tot wel 50% meer licht op zal vangen. Misschien wel het beste van alles voor de iPhone 7: ook deze heeft nu optische beeldstabilisatie.

Waterdicht, opslag, homeknop en meer

Naast bovengenoemde dingen, zijn er ook nog een aantal andere verbeterpunten van de iPhone 7 (Plus). Zo is het toestel nu ook écht stof- en waterdicht geworden met een IP67 certificaat.

Ook is het opslaggeheugen eindelijk eens aangepakt, en begin je nu op 32 GB in plaats van 16 GB. Verdere mogelijkheden zijn 128 en 256 GB. Apple heeft ook nog twee nieuwe kleuren aan het assortiment toegevoegd ‘Jet Black’ en zwart. Die zijn enkel verkrijgbaar vanaf 128 GB opslag.

iphone-7-kleuren

Iets anders wat veranderd is aan het uiterlijk, is de homeknop, al zal het je niet direct opgevallen zijn. De knop is niet meer in te drukken, maar geeft feedback aan de gebruiker door trillingen. Dit lijkt erg op de Force Touch van de Macbook Pro, maar is dan nog verder uitgebreid.

Als laatste: Apple heeft de twee nieuwe toestellen nu ook stereo speakers gegeven. Dit werd mogelijk doordat de koptelefoon-aansluiting verwijderd was.

Nederlandse release en prijs

De pre-order van de iPhone 7 begint om 9 september vanaf 9:00. Op 16 september vindt de echte release plaats, ook in Nederland en België. Meer weten over de prijs en release, lees dit artikel.

iPhone 7 alvast bestellen, kijk daarvoor onderstaande tabel:

Winkel Prijs Fase Bekijk meer
Mobiel Vanaf € 769 Pre order Meer info
KPN Vanaf € 769 Pre order Meer info
T-Mobile Vanaf € 769 Pre order Meer info
Belsimpel Vanaf € 769 Pre order Meer info
GSMwijzer Vanaf € 769 Pre order Meer info
Coolblue Vanaf € 769 Pre order Meer info
Tele2 Vanaf € 769 Pre order Meer info

 

iPhone 7 prijzen

  • iPhone 7 32GB: 769 euro
  • iPhone 7 128GB: 879 euro
  • iPhone 7 256GB: 989 euro

iPhone 7 Plus prijzen

  • iPhone 7 Plus 32GB: 909 euro
  • iPhone 7 Plus 128GB: 1019 euro
  • iPhone 7 Plus 256GB: 1129 euro
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general