‘iPhone 8 krijgt Touch ID aan de achterkant’

‘iPhone 8 krijgt Touch ID aan de achterkant’

De nieuwe iPhone 8 die waarschijnlijk in september wordt aangekondigd naast de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus, krijgt mogelijk Touch ID aan de achterzijde van het toestel. Daarnaast krijgt het toestel een 5,8 inch OLED-scherm en 3D-camera’s aan de voor en achterkant van het toestel.

Als de Touch ID naar de achterkant van het toestel wordt verplaatst, kunnen de randen van het scherm grotendeels verdwijnen. Toch is het maar de vraag of de geruchten waar zijn, want Apple staat er niet om bekend concessies te doen.

Touch ID in scherm werkt niet goed

Aanvankelijk zou Apple Touch ID integreren in het scherm. De website iDropNews meldt dat een bronnen binnen Foxconn zegt dat Touch ID aan de achterkant van het toestel wordt verplaatst. Mogelijk lukt het Apple maar niet om Touch ID achter glas te laten werken.

Die manier zou onbetrouwbaar zijn. Daarnaast stelt de website dat Apple niet – zoals het nu doet – twee camera’s naast elkaar, maar onder elkaar zal plaatsen. Daardoor werkt de scherptedieptewerking beter als de iPhone horizontaal wordt gehouden. De conceptfoto hierboven geeft een goede indicatie hoe iDropNews dat voor zich ziet.

Niet echt geloofwaardig

De vingerafdrukscanner zou naar de achterkant worden verplaatst, zodat de irisscanner in de selfiecamera het ontgrendelen van de telefoon vergemakkelijkt. Toch zijn de geruchten niet erg geloofwaardig. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat Apple een compromis zal sluiten, zeker niet bij een iPhone die het tienjarig bestaan van de iPhone moet weergeven.

Een vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel vinden we vooral bij Chinese smartphones. Erg praktisch is het vaak niet; je kunt de sensor niet gebruiken als de telefoon op tafel ligt of in de autohouder zit. De kans dat Apple echt een vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel plaatst, is vrijwel nihil.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general