‘Alle iPhones krijgen OLED in 2019’

‘Alle iPhones krijgen OLED in 2019’

Alle nieuwe iPhones krijgen naar verloop van tijd een OLED-scherm, maar we moeten er wel even op wachten. Dit jaar komt Apple voor het eerst met een iPhone, voorzien van OLED-scherm, de iPhone 8. De iPhone 7S en de iPhone 7S Plus moeten het voorlopig nog doen met een LCD-scherm.

Ook volgend jaar zal dat niet veranderen. Pas in 2019, twee jaar na introductie van de iPhone 8 met OLED-display, zal Apple alle smartphones voorzien van een dergelijk scherm.

Apple blijft LCD’s gebruiken

Het gaat nog wel even duren totdat Apple een OLED-display op alle iPhones de standaard zal maken. Bronnen binnen de productieketen van Apple melden dat dat nog tot tenminste 2019 zal gaan duren. Apple heeft inmiddels 160 miljoen OLED-displays besteld voor de komende smartphone. Concurrent Samsung gaat de displays leveren, want die fabrikant is de enige die de grote vraag aan kan.

Dit jaar komen er drie smartphones uit: de iPhone 7S, de iPhone 7S Plus en de iPhone 8. Alleen de iPhone 8 met een beeldschermdiagonaal van 5,8 inch krijgt een dergelijk display. De andere smartphones blijven voorlopig voorzien van een Retina-display (LCD-scherm).

Daarmee krijgt veertig procent van de nieuwe iPhones een OLED-scherm. Volgend jaar moet dat 80 procent worden, wat betekent dat de eerste nieuwe smartphones volgend jaar een OLED-scherm zullen hebben. Daarna krijgen alle andere smartphones ook het OLED-display. Dat betekent dat Apple de schermen stapsgewijs in gaat voeren. Naar verluidt zorgt het scherm voor een hogere prijs van de smartphone. Dat betekent dat we de komende jaren meer gaan betalen voor de nieuwe iPhones.

Vlaggenschiptoestel krijgt OLED

De iPhone 8 wordt het nieuwste vlaggenschiptoestel van Apple. Het nieuwe toestel ondersteunt mogelijk onder meer een 3D-camera en draadloops opladen. Mogelijk gaat Apple de deadline van september niet halen, mogelijk komt dan pas net de productie op gang.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general