‘Volumebutton iPhone 8 verdwijnt’

‘Volumebutton iPhone 8 verdwijnt’

Steeds meer zaken aan de behuizing van de nieuwe iPhone 8 gaan verdwijnen. Zo was al een tijdje bekend dat Apple mogelijk de homebutton wil verwijderen, om deze vervolgens in het scherm te integreren.

Doordat de nieuwe iPhone mogelijk een scherm zal krijgen dat over meerdere randen gebogen is, zal Apple meerdere features moeten verplaatsen. Naast de thuisknop zou ook de volumebutton het veld moeten ruimen. Dat stellen bronnen van Fast Company.

Volumebutton in de behuizing

De volumebuttons van de huidige iPhones zijn nu nog fysieke knoppen die aan de behuizing vastzitten. De iPhone 8 of iPhone X krijgt een compleet nieuw ontwerp en wordt naast de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus ontwikkeld. De thuisknop wordt in het scherm geïntegreerd, maar ook de volumebuttons zoals we die nu kennen moeten het veld ruimen.

Bronnen van Fast Company stellen dat Apple de volumeknoppen zou willen vervangen met modules die in de behuizing zelf zijn verwerkt. Daardoor krijg je geen uitstulpingen in de behuizing meer. Apple zou ook geen uitsparingen in de behuizing maken. Eerder werd al bekend dat Apple de thuisknop wil verwijderen en de vingerafdrukscanner in het scherm willen integreren. Dat is het gevolg van het nieuwe 5,8 inch grote OLED-beeldscherm. Deze is tot over de randen gebogen.

Uitsparingen

De enige uitsparing in de behuizing waar Apple ruimte voor wil houden, is waarschijnlijk de lightningpoort. Alle andere uitsparingen verdwijnen. Dat betekent dat er geen volumeknoppen of homebuttons aanwezig zullen zijn op de nieuwe iPhone.

Kortstondig waren er ook geruchten over een USB- type C-aansluiting, maar die geruchten zijn inmiddels naar de prullenbak verwezen. Het is ook nog niet helemaal duidelijk of er wel een fysieke powerknop overblijft, of dat Apple ook deze knop wil vervangen. De nieuwe iPhone 8 wordt mogelijk pas in september in productie genomen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general