Koers Apple historisch hoog door voorspellingen iPhone 8

Koers Apple historisch hoog door voorspellingen iPhone 8

De aandelenkoers van Apple is nog nooit eerder zo hoog geweest. De aandelenkoers sloot afgelopen maandag op 139,34 dollar per aandeel. Analisten voorspellen dat de koers de komende tijd nog verder zal stijgen.

Dat noemen analisten een supercyclus. Met de revolutionair vernieuwde iPhone 8 zouden steeds meer mensen hun toestel willen vervangen met de iPhone 8. De kans is groot dat er een run op de toestellen komt, waardoor verkooprecords sneuvelen.

iPhone 8 stuwt de koers

Analisten voorspellen dat Apple binnenkort op 150 of 185 USD per aandeel zit. Dat komt doordat men opvallend positief is over de komst van de nieuwe iPhone. Het toestel krijgt zeer waarschijnlijk een 5,8 inch groot OLED-scherm en het duurt nog ruim een half jaar tot het toestel uit is, maar beleggingsbedrijven zijn nu al behoorlijk positief en speculeren erop los. De bedrijven zijn het erover eens dat Apple waarschijnlijk de iPhone 7S, iPhone 7S Plus en de iPhone 8 wil aan gaan kondigen.

Voornamelijk de komst van de iPhone 8 zal zorgen voor een run op de toestellen. Mogelijk maakt het aandeel Apple dan weer dezelfde cyclus mee als bij de iPhone 6 in 2014. Die toestellen werden een behoorlijk succes, omdat het de eerste smartphones van Apple met een groot scherm waren. Daarna past Apple het aantal features en het uiterlijk niet echt aan. Vorig jaar daalden de verkopen van de iPhones behoorlijk, mogelijk doordat iedereen wacht op de iPhone 8.

Veel mensen willen overstappen

Analisten denken dat het revolutionair nieuwe uiterlijk van de iPhone 8 veel mensen zal doen upgraden. Mogelijk wordt 31 procent van alle toestellen die nu gebruikt worden vervangen door de nieuwe iPhone. Dat zou duiden op een toekomstige supercyclus. Optimist Brian White denkt dat Apple’s aandelenkoers zelfs naar 185 dollar per aandeel zal stijgen. Ook andere analisten komen uit op een gemiddelde tussen de 150 en 180 dollar.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general