‘iPhone 8 lijkt op allereerste iPhone’

‘iPhone 8 lijkt op allereerste iPhone’

De nieuwe iPhone 8 gaat op gebied van design sterk lijken op de allereerste iPhone. Dat zeggen bronnen binnen het geruchtencircuit. De aanname is niet zo gek: de iPhone bestaat dit jaar precies tien jaar en dat wil Apple vieren met een nieuwe smartphone.

Apple brengt dit jaar de iPhone 8 uit, een speciale revolutionaire smartphone om te vieren dat de iPhone 10 jaar bestaat. De laatste geruchten zeggen dat het design van de smartphone geïnspireerd is op de allereerste iPhone.

Allereerste iPhone is bron van inspiratie

De allereerste iPhone kwam in 2007 uit. De telefoon had een metalen behuizing en ronde hoeken. De twee iPhones die daarna uitgebracht werd, kregen een kunststof behuizing en een ronde achterkant. Dit design werd destijds het ‘druppel design’ genoemd.

Volgens Koreaanse bronnen, de techwebsite ETnews, wil Apple dezelfde design-elementen hergebruiken in de iPhone 8 of iPhone X. Mogelijk worden de toestellen in september aangekondigd, anders later dit jaar. Apple zou door oudere design-elementen te gebruiken een knipoog willen maken naar de allereerste iPhone.

Geen metaal of kunststof

We kunnen wel vergeten dat Apple net als bij de allereerste iPhone weer gebruik zal maken van metaal of kunststof voor de behuizing. De iPhone 8 of iPhone X zal waarschijnlijk volledig gemaakt zijn van glas. Verder zal de iPhone waarschijnlijk een AMOLED-scherm krijgen, maar zou de smartphone geen gebogen schermranden hebben. Dat doet Samsung wel bij de Samsung Galaxy S7 Edge, maar naar verluidt is het voor nu te moeilijk om dergelijke schermen in grote getalen te produceren.

In plaats daarvan zou Apple kiezen voor 3D-glas. Daardoor lijkt het alsof het scherm iets is gebogen. Door dit optisch bedrog, zal het lijken alsof de nieuwe iPhone 8 nagenoeg randloos is. Apple zou in ieder geval van plan zijn de bezels flink in te korten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general