Chinese rechter: ‘iPhone 6 lijkt niet op Baili 100C’

Chinese rechter: ‘iPhone 6 lijkt niet op Baili 100C’

De iPhone 6 lijkt niet op het design van de Chinese smartphonefabrikant Baili. Dat heeft een Chinese rechter bepaald. Eerder daagde de lokale fabrikant Apple voor de rechter, omdat Apple het design van de Baili 100C zou hebben gekopieerd.

De rechter oordeelt nu dat dit niet het geval is. Een jaar geleden gaf het Chinese patentbureau Baili nog gelijk, maar de Chinese rechtbank stelt dat het design niet zo sterk op elkaar lijken als het patentbureau beweerd.

iPhone 6 en Baili 100C verschillen behoorlijk

In de foto boven dit artikel mag je de verschillen zoeken. Links zie je de Baili 100 C, rechts de iPhone 6. De Chinese smartphonefabrikant stelde dat de afgeronde hoeken en de rand rondom de behuizing gekopieerd waren van Baili. Apple zou het design dus niet zelf bedacht hebben.
Een reden om dit te beweren, is dat de iPhone 6 een half jaar later werd aangekondigd dan de 100C.

Chinees patentbureau zat ernaast

Het Chinese patentbureau stelde vorig jaar nog dat Baili het bij het rechte eind had. Volgens het patentbureau zouden de verschillen tussen de iPhone 6 en de 100C zo klein zijn, dat de consument de verschillen niet zou kunnen zien. Daarop werd een verkoopverbod voor de iPhone 6 geëist. Apple ging meteen in beroep en het verkoopverbod is er nooit gekomen. De rechtbank in China oordeelt dat er te weinig bewijs is dat Apple het design echt heeft gekopieerd.

Met de Chinese smartphonefabrikant gaat het al een tijdje bergafwaarts: de fabrikant is bijna zo goed als failliet en heeft al een lange tijd geen smartphone meer uitgebracht.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general