‘Apple geeft iPhone 8 lagere prijs’

‘Apple geeft iPhone 8 lagere prijs’

Apple komt met een lager prijskaartje voor de iPhone 8 dan aanvankelijk gedacht. Tot nu toe zeiden de geruchten dat de nieuwe smartphone in september meer dan duizend euro zou gaan kosten. Daarmee zou de iPhone 8 de duurste iPhone tot nu toe worden.

Volgens nieuwe geruchten van UBS-analist Steven Milunovich zal het zo’n vaart niet lopen. De analist voorspelt dat de iPhone 8 tussen de 850 en 900 dollar gaat kosten. De belangrijkste reden voor de lagere prijs is dat Apple de concurrentie met de Samsung Galaxy S8 Plus aan wil gaan.

iPhone 8 gaat ongeveer 850 dollar kosten

Naar verwachting gaat de iPhone 8 zo’n 850 dollar kosten. Dat stelt UBS-analist Steven Milunovich. De voorspelling gaat lijnrecht in tegen andere voorspellingen. Eerder werd de prijs nog geschat op tenminste 1000 euro. De motivatie voor de nieuwe geruchten is het feit dat 850 dollar beter past bij de prijsstrategie van Apple. Je zou dan een iPhone 8 krijgen met tenminste 64GB aan opslagruimte. Daarmee komt de prijs van de iPhone 8 in de buurt van de 128GB iPhone 7 Plus.

Als je meer opslagruimte wilt, ga je wel meer betalen. Mogelijk kost het 256GB model meer dan 1000 dollar.

iPhone 8 is duurder om te maken

De reden dat de iPhone 8 iets duurder is, is vooral debet aan het feit dat de productiekosten van het toestel veel hoger liggen. Een iPhone 8 is door het OLED-scherm zo’n 70 tot 90 dollar duurder om te produceren. Als je daarbij de verkoopprijs van de iPhone 7 Plus optelt, kom je inderdaad rond de 840 dollar. Daarnaast zou Apple willen concurreren met de Samsung Galaxy S8. Die smartphone kost 840 dollar. De iPhone 7S en iPhone 7S Plus gaan waarschijnlijk 649 dollar en 749 dollar kosten.

Dit zijn Amerikaanse prijzen. Uit traditie blijkt dat Nederlandse consumenten vaak meer betalen door de dollar-eurokoers en de marges die Apple hanteert in Europese landen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general