‘iPhone 8 beschikt over Smart Connector’

‘iPhone 8 beschikt over Smart Connector’

Eerder dook er een conceptvideo op van de iPhone 8 waarin een nieuwe Smart Connector-aansluiting te zien is. Nu lijkt het erop dat de connector echt naar de nieuwe iPhone, de iPhone 8 zal komen. Dat stelt de Israëlische website The Verifier. De iPhone 8 met OLED-scherm zou in september gepresenteerd worden met een Smart Connector-aansluiting.

Helemaal nieuw is de aansluiting niet. Apple heeft al een apparaat dat gebruikmaakt van de aansluiting: de iPad Pro.

Draadloos opladen en Smart Connector voor iPhone 8

Volgens The Verifier zou de Smart Connector het mogelijk maken om draadloos op te kunnen laden. Het is niet duidelijk hoe de website dat precies voor zich ziet. Het is mogelijk dat Apple een speciale variant van de Smart Connector heeft ontworpen die draadloos opladen ondersteunt.

Smart Connector is al te vinden op de iPad Pro-modellen. De verbinding wordt gebruikt om data en stroom door te voeren aan accessoires. De aansluiting wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het toetsenbord. De aansluiting werd ontwikkeld voor de iPad Pro om zo het magnetische toetsenbord aan te kunnen klikken en zag in 2016 het levenslicht. Hoeveel data de poort precies aankan, is niet duidelijk. De poort zou ook een rol kunnen spelen bij bijvoorbeeld virtual- en augmented reality. Voorman Tim Cook heeft eerder al aangegeven dat deze twee technologieën in de toekomst een grote rol zal gaan spelen voor Apple.

Het gerucht is niet nieuw. Vorig jaar meldden bronnen ook al dat Apple een iPhone 7 Pro uit zou brengen die voorzien zou zijn van een Smart Connector. Dat toestel werd nooit op de markt gebracht We kregen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, maar die werden voorzien van een Lightning-connector.

Korreltje zout

Voorlopig moeten we het gerucht met een flinke korrel zout nemen. Er zijn geen andere bronnen die deze voorspelling onderstrepen. Daarmee is Smart Connector wel een optie, maar niet per se een realistische voorspelling.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general