iPhone pincode relatief eenvoudig te kraken

iPhone pincode relatief eenvoudig te kraken

Als je een viercijferige pincode op je iPhone hebt ingesteld, is het relatief eenvoudig om deze code te kraken en zo toegang te krijgen tot je iPhone. Dat is handig voor kwaadwillenden. Het advies: gebruik geen viercijferige codes op je toestel.

Onderzoekers van de Newcastle University ontdekten namelijk dat het heel eenvoudig is om de pincode van de iPhone te kraken. Hiervoor worden ingebouwde sensoren binnen het toestel misbruikt.

7 op de 10 codes iPhone te kraken

Zeven op de tien codes van de iPhone waren in één keer te kraken. Het onderzoeksteam werd geleid door dr. Maryam Mehrnezhad en misbruikte ingebouwde sensoren in de iPhone om de code te kunnen kraken. In het onderzoek werden er maximaal vijf pogingen gedaan om de code te kraken. Het onderzoeksteam stelt dat er in iedere smartphone, waaronder de iPhone, een groot aantal bewegingssensoren zijn geïntegreerd.

Normaalgesproken worden die sensoren gebruikt om bij voorbeeld het batterijniveau, de locatie of de lichtsterkte uit te lezen. In het onderzoek gebruikte het team een aangepaste website om te kunnen zien of de gebruiker klikte of het toestel kantelde. Zo ontdekte het onderzoeksteam dat Apple geen toestemming vraagt bij mobiele apps om de sensoren te mogen gebruiken. Daardoor is het relatief eenvoudig voor gemanipuleerde programma’s om de sensoren uit te kunnen lezen. Zo kunnen ze gevoelige informatie uitlezen, zoals bijvoorbeeld een telefoongesprek of het intoetsen van een pincode.

Vooral over de uitvoer van code via websites bestaan veel zorgen. Bij de invoer van data op een malafide pagina kunnen ook bankgegevens worden buitgemaakt. Dat gaat als volgt: je bezoekt een louche pagina. Op de achtergrond worden processen geladen. Ga je vervolgens naar de echte site van de bank, dan kunnen alsnog de gegevens onderschept worden.

Touch ID gebruiken

De onderzoekers raden aan om een zescijferige code te gebruiken, omdat dit moeilijker te kraken is. Daarnaast kun je er altijd voor kiezen zoveel mogelijk gebruik te maken van Touch ID.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general