‘Apple ontwikkelt eigen batterijchip iPhone’

‘Apple ontwikkelt eigen batterijchip iPhone’

Apple zou achter de schermen druk bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen batterijchip voor de nieuwe iPhones en iPads. Daarmee moet toeleverancier Dialog aan de kant worden gezet.

De nieuwe batterijchips komen nog niet in de dit jaar verwachte iPhone 7S en iPhone 8. De batterijchips van Apple zelf worden hoogstwaarschijnlijk in de nieuwe productlijn van 2019 gebruikt.

iPhone krijgt nieuwe batterijchip

Volgens analisten zou Apple bezig zijn met het inkopen van Digital-engineers voor een eigen, nieuwe divisie. De divisie zou zich bezighouden met het ontwerpen van chips voor een beter batterijbeheer. Ondertussen is Apple al bezig met de zoektocht naar eigen ontwerpers voor de grafische chips van de nieuwe toestellen.

Het lijkt erop dat Apple een andere koers wil gaan varen. Apple ontwerpt de iDevices nu zelf, maar koopt chips en dergelijke vaak in bij andere fabrikanten en toeleveranciers. Apple trekt mogelijk steeds meer van dit soort zaken naar zichzelf toe. Zo zou het bedrijf een eigen grafische chip en batterijchip willen ontwikkelen. Ook andere onderdelen voor de iPhone zullen in de toekomst mogelijk zelf door Apple worden ontworpen. Daarmee heeft het bedrijf straks meer controle op het eindresultaat.

Aandelen onderuit

De aandelen van Dialog zijn behoorlijk onderuitgezakt. Door het slechte nieuws daalde de aandelenkoers met 20 procent. Toch zijn er ook analisten die iets optimistischer zijn. Zij denken dat Apple de medewerkers niet zomaar aan de kant zal zetten. Mogelijk zal het bedrijf er voor kiezen om medewerkers over te kopen.

Dialog is een Duits bedrijf, gevestigd in München. Mogelijk wil Apple een eigen omgeving openen waarin de huidige medewerkers straks aan de slag gaan voor het techbedrijf. Apple maakt momenteel al veel chips zelf, zoals bijvoorbeeld de W1-, T1- en S1-chip en de eigen processoren waarop de iPhone en iPad werken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general