Foutje in bedieningspaneel laat iPhone vastlopen

Foutje in bedieningspaneel laat iPhone vastlopen

Er zit een foutje in het bedieningspaneel, waardoor de iPhone vast kan lopen. Het is overigens niet erg gemakkelijk om deze bug te reproduceren en dus duurt het even tot je de telefoon volledig kan laten bevriezen.

Het gebeurt wel vaker dat iPhone-gebruikers per toeval op een bug stuiten. Deze bug is erg vreemd en is een goed voorbeeld van bugs die voor Apple moeilijk te reproduceren zijn. Je moet meerdere knoppen tegelijkertijd in het Bedieningspaneel indrukken. Daardoor is de kans dat je er bij dagelijks gebruik last van krijgt, nihil.

Fout in bedieningspaneel iPhone

Het bedieningspaneel op de iPhone wordt aangedreven door software en dus is het mogelijk dat er fouten in zitten. Het gaat hier om een bug in het bedieningspaneel van iOS, waardoor je er niet alleen de iPhone, maar ook de iPad mee kan laten vastlopen. De fout zit nog steeds in het besturingssysteem, zelfs in de meest recente betaversie van iOS 10.3.4 van afgelopen week.

Om de bug te reproduceren heb je flink wat oefening nodig. Ten eerste moet je het voor elkaar krijgen op drie knoppen tegelijkertijd te drukken: de timer, rekenmachine of cameraknop, Night Shift en AirDrop. Hiervoor heb je waarschijnlijk wel wat extra handjes nodig, want je hebt namelijk ook nog een flink gevoel voor timing nodig om het toestel vast te kunnen laten lopen.

Als je het goed timet, loopt de iPhone of iPad vast en start het toestel opnieuw op. De bug is een stuk gemakkelijker te reproduceren als je de Camera-knop en de AirDrop-knop tegelijkertijd indrukt. Overigens is er niets schadelijks aan de bug. Als je de bug reproduceert, loopt je toestel vast, maar het zal geen schade toebrengen. Het gaat waarschijnlijk om een bug in het springboard.

https://www.youtube.com/watch?v=pQqyX4h8I1I

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general