Politie jaagt op zakkenrollers iPhone tijdens Koningsdag

Politie jaagt op zakkenrollers iPhone tijdens Koningsdag

Het is vandaag Koningsdag. De politie roept feestgangers op verstandig om te gaan met hun smartphone. Dat betekent dat je extra op moet letten dat je je smartphone nog in je bezit hebt. Dat geldt vooral als je naar de grotere festivals in ons land gaat. Naast de feestvierende menigte zitten er altijd mensen tussen die iets minder koosjer zijn en het op je iPhone hebben voorzien.

Om die reden wil de politie dat je gebruikmaakt van de Find my iPhone-app. In onder meer Amsterdam staat er een speciaal team klaar om de gestolen iPhones te traceren. Het is belangrijk dat je daarbij Apple’s eigen Zoek mijn iPhone-app hebt geactiveerd.

iPhone is van groot belang voor politie

De meeste criminelen beproeven op Koningsnacht en Koningsdag hun geluk wat betreft het steden van dure smartphones. Het bier vloeit rijkelijk en men is minder alert op zijn of haar spullen. Daardoor kan het gebeuren dat je iPhone ongemerkt uit je broekzak wordt gestolen. De politie heeft het al erg druk met telefoondiefstallen tijdens dit soort grote evenementen.

Daarom vraagt de politie om de Find my iPhone-app te activeren. Dat maakt het traceren van je iPhone namelijk een stuk makkelijker. In Amsterdam zit er zelfs een speciaal team klaar om de smartphones op te sporen en boeven in de kraag te vatten. Daarvoor heb je wel Zoek mijn iPhone nodig. Deze kun je inschakelen door naar Instellingen, iCloud en dan Zoek mijn iPhone te gaan. Door de schakelaar over te halen verzendt de app de laatst bekende locatie voordat de batterij leeg is. Let wel: dit kost iets meer van je batterijcapaciteit, maar het is verstandig om de functie toch in te schakelen.

Daarnaast raadt de politie aan om gebruik te maken van een 6-cijfigere code of je telefoon te beveiligen met Touch ID. Dat is mogelijk door naar Instellingen te navigeren en vervolgens naar Tocuh ID en Toegangscode te gaan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general