‘Apple gaat uit van verkooprecord iPhone 8’

‘Apple gaat uit van verkooprecord iPhone 8’

Apple heeft torenhoge verwachtingen van haar nieuwe iPhone, de iPhone 8. Niet alleen consumenten hebben hoge verwachtingen van het nieuwe ontwerp, het OLED-scherm en de dunnere randen, maar ook Apple heeft verwachtingen in de vorm van verkooprecords.

De website DigiTimes, die doorgaans betrouwbare bronnen binnen de Appleketen heeft, zegt dat het bedrijf ervanuit gaat dit jaar al meer dan 230 miljoen iPhones te verkopen. Eerder ging Apple nog uit van 211 miljoen smartphones, maar met de iPhone 8 is dat vooruitzicht naar boven bijgesteld.

iPhone 8 is belangrijkste toestel

Het belangrijkste toestel dat de verkoopcijfers moet gaan stuwen, is de iPhone 8. De 230 miljoen iPhones die Apple gaat verkopen, bestaat natuurlijk niet alleen uit het nieuwste model. We moeten daar ook de reeds bestaande iPhones zoals de iPhone 6S en iPhone 7 (Plus) bij op tellen. Toch zal de iPhone 8 een belangrijk toestel voor Apple worden. Apple zou leveranciers als Broadcom, Qualcomm en NXP hebben gevraagd om de productie van chips te versnellen.

Naar verwachting wil Apple in het eerste kwartaal van de iPhone 8 meteen al 50 miljoen exemplaren verkopen. Het bedrijf gaat dus uit van een behoorlijke vraag. Naar verluidt zal de vraag van de iPhone 8 zelfs hoger liggen dan de productie die Apple aankan. Daardoor zullen er ook dit jaar mogelijk weer lange rijen ontstaan.

230 miljoen iPhones

De iPhone is al een tijd lang niet meer drastisch onder handen genomen. De iPhone 8 krijgt mogelijk eindelijk weer een compleet nieuw ontwerp, vol met nieuwe functies en technische snufjes. Zo zou Touch ID onder het beeldscherm worden geplaatst, zodat de bezels kunnen verdwijnen.

De nieuwe iPhone 8 moet zorgen voor verkooprecords. Het laatste verkooprecord komt uit 2015, toen Apple de iPhone 6 introduceerde. Mogelijk liepen de verkopen goed door het grotere scherm. De iPhone 6S en iPhone 7 waren niet vernieuwend genoeg om een verkooprecord te boeken. Mogelijk gaat het in 2017 en 2018 met de komst van de iPhone 8 beter.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general