Apple vervangt Muziek-app in iOS 11

Apple vervangt Muziek-app in iOS 11

Bij de introductie van iOS 10, werden we begroet door een nieuwe Muziekapp. Toch lijkt Apple niet tevreden over de app. Het bedrijf zou in iOS11 een compleet nieuwe Muziekapp willen introduceren. iOS 11 wordt op 5 juni tijdens het WWDC aan het grote publiek getoond.

Apple zou onder meer af willen van het idee dat muziek iets is dat niet makkelijk zichtbaar is. De nieuwe Muziekapp zou meer nadruk moeten leggen op originele video content van Apple zelf. Die content is in de huidige app moeilijk te vinden.

Medewerker Apple bevestigt gerucht iOS 11

Een medewerker van Apple, Jimmy Iovine, bevestigt het gerucht dat in iOS 11 er een nieuwe Muziekapp te vinden is. Iovine werkt tegenwoordig voor Apple, maar was vroeger de platenbaas van Van Geffen-Interscope, een muzieklabel. Volgens de oud-platenbaas wordt de nieuwe app een “one stop shop voor popcultuur”.

Een redesign van de Muziekapp ligt voor de hand. Tegenwoordig wordt video steeds belangrijker, maar bij introductie van de huidige app in iOS 10, hadden veel gebruikers kritiek op de nieuwe app. De app zou niet logisch zijn, raar zijn ingedeeld en bovendien lelijke, grote vormgeving hebben. Dat zou Apple nu willen veranderen.

Eigen muziekshows van Apple

Hoe ziet die eigen muziekcontent van Apple er dan uit? Een bekend voorbeeld is de Carpool Karaoke. Apple zou zo’n muziekprogramma in eigen beheer willen produceren en deze vervolgens in de Muziekapp willen publiceren. Daarnaast zou Apple een eigen Tv-programma, ‘Planet of the Apps’ willen maken. Deze content is alleen verkrijgbaar voor abbonnees van Apple Music. Daarom zou de content in de Muziek-app te vinden zijn.

Iovine legt uit dat het niet raar is dat video-content in een muziekapp staat. “Een muziekdienst moet meer zijn dan alleen wat liedjes en een paar playlists. We hebben een aantal plannen om te groeien en te experimenteren.”

iOS 11 wordt mogelijk op 5 juni tijdens het WWDC aan het grote publiek getoond.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general