KPN ondersteunt bellen via 4G op iPhone

KPN ondersteunt bellen via 4G op iPhone

KPN heeft voor alle iPhone-gebruikers de mogelijkheid om te bellen via 4G ingeschakeld. Klanten van KPN kunnen binnenkort gebruikmaken van een betere geluidskwaliteit en een snellere verbinding bij telefoongesprekken.

KPN is niet de eerste provider in Nederland die dit doet. 4G-bellen werd eerder ook al ingeschakeld bij Tele2 en Vodafone.

De voordelen van bellen via 4G

Bellen via de 4G-verbinding heeft een aantal voordelen. Als beide partijen via 4G bellen, dan wordt de verbinding een stuk sneller tot stand gebracht dan normaalgesproken het geval is bij een 3G of 2G-verbinding. Bovendien is de geluidskwaliteit van een 4G-telefoongesprek aanzienlijk beter.

Een ander voordeel is dat gebruikers gewoon op 4G kunnen blijven internetten, terwijl ze een telefoongesprek voeren. Normaalgesproken wordt de verbinding dan teruggeschakeld naar 3G of kunnen gebruikers zelfs helemaal niet internetten tijdens het bellen. Voor het bellen van 4G gaan de belminuten gewoon van de belbundel af, en dus niet van de databundel.

4G Bellen bij KPN

KPN biedt het bellen via het 4G-netwerk al sinds november 2016 aan. Toch konden de gebruikers van de iPhone er nog geen gebruik van maken. De ondersteuning werd beperkt tot enkel Android-toestellen. Inmiddels heeft KPN een carrier-update voor de iPhone uitgebracht, waardoor ook zij kunnen bellen via 4G.

Consumenten die de update nog niet hebben, hebben carrier versie 28.0. Na een update verandert die versie naar 28.3. Deze update kun je zelf uitvoeren door naar het Instellingenscherm te gaan. Vervolgens klik je op Algemeen en dan op Info. Daarna verschijnt de aanbiederupdate. Je hoeft alleen nog op ‘werk bij’ te klikken. De update is daarna uitgevoerd en het is mogelijk te bellen via het 4G-netwerk. Controleer nog wel even onder mobiele data > opties mobiele data of de functie inderdaad ingeschakeld is. De mogelijkheid om ook echt via 4G te bellen, wordt iets later uitgerold. Momenteel kun je dus alleen via 2G en 3G bellen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general