‘Bewegingssensoren iPhone komen uit Europa’

‘Bewegingssensoren iPhone komen uit Europa’

Apple is van plan om opnieuw een belangrijke leverancier aan de kant te zetten. Eerder gebeurde dat al bij Imagination en Dialog en nu zal ook de leverancier van bewegingssensoren aan de kant worden gezet. Momenteel levert InvenSense de sensoren nog, maar Apple zou nu een grote bestelling hebben geplaatst bij de Duitse fabrikant Bosch.

Daarmee wordt InvenSense aan de kant gezet. Het is een Amerikaans bedrijf die de verandering behoorlijk zal gaan voelen: ruim de helft van de omzet van het bedrijf is afkomstig van Apple.

InvenSense krijgt een enorme klap

InvenSense krijgt een behoorlijke klap van de stappen van Apple. Meer dan de helft van de omzet van het bedrijf, zo’n 60 procent, is afkomstig van bestellingen van Apple. Dat schat Bloomberg op basis van informatie uit de toeleveringsketen.

Het bedrijf heeft onder meer de sensoren gemaakt voor de iPhone 6S en de iPhone 7. Door de grote bestellingen is het bedrijf marketleider. Het bedrijf werkt momenteel aan een overname met TDK.

Sensoren

InvinSense maakte verschillende sensoren voor de iPhones, zoals bijvoorbeeld de gyroscoop. Die sensor kan onthouden of je het toestel horizontaal of verticaal houdt. Daarnaast maakte het bedrijf sensoren om te meten op welke manier je de telefoon vasthoudt. Al die sensoren worden samengebundeld in het digitale kompas en de stappenteller.

Mogelijk is het wisselen van fabrikant een hint voor de toekomstige iPhones. Voorman Tim Cook heeft eerder al aangegeven dat Augmented Reality steeds belangrijker voor Apple wordt. Misschien is dat de reden dat Apple nu overstapt. Bosch beschikt over het Sensortec-lab, waar ze bewegingssensoren en omgevingssensoren maken. Bovendien leveren ze momenteel al de sensoren voor de Barometer voor de iPhone. Er zijn nog meer bedrijven die sensoren aan Apple leveren, zoals bijvoorbeeld NXP. Het is dus goed mogelijk dat Apple meer gaat doen met Europese toeleveranciers.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general