‘Touch ID toch op voorkant iPhone 8’

‘Touch ID toch op voorkant iPhone 8’

De Touch ID-sensor van de iPhone 8 komt misschien toch op de voorkant van het toestel. De locatie van de sensor is al een hele tijd het onderwerp van discussie. Uit sommige geruchten zou blijken dat Apple de knop het liefst onder het scherm wil integreren, maar deze niet kan integreren, omdat de techniek dat momenteel nog niet toelaat.

Anderen stellen dat het Apple toch gelukt is de sensor onder het scherm te plaatsen. Die stelling krijgt nu bijval van het Chinese ECN. Dat is voor veel gebruikers een opluchting, want zij dien de Touch ID-sensor liever niet op de achterzijde van het toestel.

iPhone 8 render

iPhone 8 met optische vingerafdrukscanner?

Een ding is zeker: Apple zal afscheid nemen van de plek waar de vingerafdrukscanner van de iPhone nu zit. Al sinds de introductie van de iPhone zit de home-button op de plek waar hij nu te vinden is: namelijk onderaan het scherm. De iPhone 8 krijgt echter een geheel nieuw, revolutionair design. De schermen lopen hoogstwaarschijnlijk door tot aan de randen van het toestel, waardoor er geen ruimte meer overblijft voor de sensor.

Daarom moet Apple de vingerafdrukscanner verplaatsen naar elders. Uit sommige geruchten blijkt dat Apple ervoor kiest om de sensor onder het scherm te plaatsen. Dat zou mogelijk zijn door gebruik te maken van een optische vingerafdruk-sensor. In dat geval kun je je vinger gewoon op het scherm leggen om je iPhone te ontgrendelen. Deze optische technologie werkt namelijk door het glas heen.

Toch zeggen vele andere geruchten Apple die technologie niet op tijd klaar heeft. Daarom zou het bedrijf de knop naar de achterzijde van het toestel willen verplaatsen. Die locatie is bij veel Android-toestellen de norm. Gebruikers van de iPhone zijn daar minder blij mee omdat de iPhone dan opgepakt moet worden, voordat je deze kunt bedienen. Daarnaast gaan geruchten dat Apple een nieuwe beeldschermresolutie kiest en betere camera’s zal implementeren. De iPhone 8 wordt waarschijnlijk dit najaar geïntroduceerd.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general