iPhone 8: misschien Touch ID in powerknop

iPhone 8: misschien Touch ID in powerknop

De Touch ID-sensor komt misschien in de powerknop van de iPhone 8. Het vraagstuk waar Apple de Touch ID-sensor zal plaatsen, houdt het geruchtencircuit al een langere tijd bezig. Apple heeft in principe drie mogelijkheden om de Touch ID-knop niet onder het scherm te plaatsen. Daar is geen ruimte voor in verband met de aanzienlijk kleinere bezels van de iPhone 8.

Het is mogelijk dat Apple de Touch ID-sensor onder het scherm zal integreren. Die wens had Samsung ook, maar deze fabrikant week uit naar de vingerafdrukscanner op de achterzijde van het toestel. Het is ook mogelijk dat Apple hetzelfde zal doen, maar er is ook een derde optie: de Touch ID-knop integreren in de powerknop.

Touch ID iPhone 8 in powerknop

Dat idee komt niet zomaar uit de lucht vallen. Apple weet hoe deze techniek moet worden toegepast en bovendien heeft het bedrijf een patent geregistreerd waarin uitgelegd wordt hoe Apple in een toekomstige iPhone de sensor in de powerknop wil plaatsen, om zo meer ruimte te kunnen besparen.

Bovendien lijkt het logisch dat Apple deze optie nu inzet in de iPhone 8. Apple registreert namelijk vaker patenten, die een paar jaar later worden uitgewerkt. Het bedrijf heeft het patent al in 2015 aangevraagd, maar het patent werd nu pas gepubliceerd. In de tekst staat specifiek dat het mogelijk is om een toestel van een groter scherm te voorzien, als de sensor in de aanknop wordt verwerkt. Apple wil precies dit doen bij de iPhone 8. Het toestel krijgt immers een 5,8 inch groot scherm met kleinere randen. Daardoor is de smartphone uiteindelijk toch kleiner dan de iPhone 7 Plus.

Optie iPhone 8 is niet nieuw

De optie om de Touch ID-sensor naar de powerknop te verplaatsen, is niet nieuw. Het patent stamt al uit juni 2015. Sony deed eerder hetzelfde en dat werkte prima. Op de onlangs verschenen foto’s is al te zien dat Apple geen ruimte heeft om de knop op de achterzijde van het toestel te plaatsen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general