‘Apple maakt over een paar dagen beslissing iPhone 8’

‘Apple maakt over een paar dagen beslissing iPhone 8’

Apple gaat over een paar dagen een belangrijk besluit nemen over de iPhone 8. Het bedrijf zou over een paar dagen moeten beslissen wat het bedrijf wil doen met de vingerafdrukscanner. Nu de iPhone 8 bijna geen randen meer heeft, kan het bedrijf de knop niet meer op de bezels aanbrengen.

Daarom zou Apple nu naarstig op zoek zijn naar een nieuwe plek voor de vingerafdrukscanner. Daarvoor kiest Apple drie opties. In ieder geval wil het bedrijf de knop zeker niet op de achterzijde van het toestel plaatsen.

Vingerafdrukscanner op achterkant iPhone 8 valt af

Apple ziet het zeker niet zitten om de vingerafdrukscanner op de achterkant van de iPhone 8 te plaatsen. Eerder verschenen er wel prototypes waarbij dat wel het geval was, maar deze lijken nep of uit een zeer vroeg stadium te komen. In ieder geval zal de Touch ID zich aan de voorzijde van het toestel bevinden, zo blijkt uit een gelekte notitie van analistenbureau Cowen en Company aan AppleInsider. Eind deze maand maakt Apple haar keuze.

Er zijn in principe drie opties, die allemaal op de voorzijde van het toestel denkbaar zijn. Twee dingen zijn zeker: de scanner komt niet achterop, en ook verdwijnt de klassieke homeknop. De Touch ID-sensor zal mogelijk onder het scherm worden geïntegreerd. Dat kan bijvoorbeeld door het glas op het scherm dunner te maken, zodat vingerafdrukken leesbaar zijn.

Een andere mogelijkheid is dat Apple een klein gaatje in het glas maakt, waar de ultrasone scanner doorheen kan lezen. Een andere optie is het plaatsen van een filmlaag op het volledige scherm. Dat betekent dat het hele scherm van de iPhone 8 dan zal functioneren als vingerafdrukscanner. Door middel van aan te raken kan de vingerafdruk dan gescand worden.

Welke keuze maakt, zullen we pas in september horen. Mogelijk komen de iPhone 8 modellen pas in oktober in de winkels te liggen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general