iOS 11 krijgt ondersteuning voor hi-res audio

iOS 11 krijgt ondersteuning voor hi-res audio

De iPad, de iPhone en de iPod krijgen in iOS 11 de ondersteuning voor high resolution audio. Dat komt de geluidskwaliteit van audiobestanden aanzienlijk ten goede. Uit de eerste beta’s van het nieuwe besturingssysteem van Apple wordt duidelijk dat het bedrijf van plan in high-res audio te ondersteunen.

Het bewijs wordt onder meer geleverd in de Bestanden-app. Daar is op te maken dat Apple lossless audio zoals flac zal gaan ondersteunen. Daarmee kunnen we stellen dat het bedrijf betere audiokwaliteit weer op de agenda heeft gezet.

Betere audiokwaliteit in iOS 11

Een aantal gebruikers van Reddit heeft al wat flac-bestanden op een iCloud Drive gezet, om deze vervolgens via de Bestanden-app af te spelen. Daaruit blijkt dat iOS 11 inderdaad de ondersteuning biedt om het lossless formaat af te kunnen spelen. Deze functie werd onder meer getest op iOS 11 beta 1.

De overstap naar flac is logisch, nu de ontwikkelaars van het mp3-formaat een paar maanden geleden officieel hebben laten weten het formaat niet verder meer te ontwikkelen. MP3 is uit de tijd, omdat het is ingehaald door lossless audio als flac-bestanden, zo schrijft Franhofer zelf. Toch is niet helemaal duidelijk of iOS 11 de bestanden zo afspeelt zoals de gebruiker deze uploadt, of als de iPhone de bestanden zelf ook nog een keer bewerkt. Bovendien wordt uit de reacties op Reddit niet duidelijk wat de gebruikers gedaan hebben om dit voor elkaar te krijgen.

Flac is een van de meest populaire bestandsformaten voor lossless audio. Apple heeft ook een eigen bestandsformaat: ALAC. ALAC wordt echter alleen op producten van Apple ondersteund, waardoor een relatief kleine groep gebruikers dit bestandstype kan openen.

iOS 11 en flac

Wat Apple precies aan wil met de hi-res audio, is nog de vraag. We zullen daarvoor moeten wachten op september. Dan zal Apple de iPhone aankondigen en wordt duidelijk welke functies de definitieve versie van iOS 11 zal krijgen. In ieder geval is zeker dat het nieuwe besturingssysteem uitbreidingen heeft voor HomeKit en de ondersteuning voor AirPlay 2 een feit wordt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general