Qualcomm wil importverbod iPhone VS

Qualcomm wil importverbod iPhone VS

De Chinese chipmaker Qualcomm wil een importverbod voor de iPhone binnen de Verenigde Staten afdwingen. Qualcomm en Apple liggen al lang met elkaar in de clinch over de betaling van patentrechten.

Het bedrijf klaagt Apple aan en eist een importverbod. Daarmee bereikt de ruzie tussen beide bedrijven een nieuw dieptepunt. Het Chinese bedrijf vindt dat Apple meer moet betalen voor de patenten waar Apple gebruik van maakt.

’Apple schendt patenten iPhone’

Qualcomm stelt dat Apple patenten van Qualcomm schendt bij de productie van de iPhone. Apple stelt daarbij dat Qualcomm te hoge prijzen vraagt. Bovendien zou het bedrijf niet echt vernieuwend zijn. Het zou gaan om gebruik van oude patenten en overeenkomsten. Apple zegt dat het bedrijf zelfs moet betalen voor telefoons waar geen gebruik worden gemaakt van de chips van Qualcomm. Volgens Apple zou het bedrijf haar positie uitbuiten. Daarom wil Apple niet betalen voor het gebruik van de patenten.

Het bedrijf uit Cupertino zegt dat Qualcomm niet vernieuwend is. Het Chinese bedrijf vindt dat het wel vernieuwend is, omdat het bovendien een groot deel van de chips aan de iPhone lever. Nu Apple wel de technologie van Qualcomm gebruikt, maar er niet voor betaalt, maakt Apple inbreuk op de rechten van Qualcomm, zo vindt het bedrijf. Bovendien eist Qualcomm een schadevergoeding, de volledige achterstallige betaling en een importverbod. Bovendien zou de iPhone nu illegale hardware gebruiken, waardoor een verbod op zijn plaats is.

Conflict over iPhone escaleert

Het conflict is inmiddels flink geëscaleerd. Beide partijen blijven zich negatief over elkaar uitlaten. Apple vindt dat Qualcomm alleen maar winst uit oude kennis haalt. Qualcomm vindt dat schadelijk voor het imago. Apple heeft daarop een claim ingediend omdat Qualcomm probeert te profiteren van een monopoliepositie. Het bedrijf wist erop dat er zonder haar techniek geen iPhone zou bestaan. Beide bedrijven hopen erop dat het niet tot een rechtszaak komt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general