‘Met iOS 11 binnenkort scherm streamen’

‘Met iOS 11 binnenkort scherm streamen’

Met iOS 11 wordt het waarschijlijk na de zomer mogelijk om het scherm van de iPhone live te delen met kijkers. Apple werkt aan een zogenaamde ‘broadcast-functie’, zo blijkt uit een nieuwe betaversie van iOS 11.

De knop is toegevoegd aan iOS 11 beta 3, maar werkt nog niet. Het is opvallend dat Apple de knop alvast heeft toegevoegd, omdat het bedrijf er niets over heeft gezegd tijdens de aankondiging van iOS 11.

iOS 11: broadcast-functie

Met iOS 11 is het misschien bij de release van het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en de iPad mogelijk om het scherm live uit te zenden op liveplatforms. Apple heeft er tijdens de presentatie geen woord over gerept. Toch lijkt het erop dat gebruikers binnenkort hun scherm live kunnen delen.

Die mogelijkheid zou dan bijvoorbeeld kunnen worden toegevoegd aan platformen zoals Twitch en YouTube. Beide plattforms zijn populair onder gamers en andere techneuten die hun scherm delen. Het delen van het scherm van de iPhone zou binnenkort ook mogelijk kunnen worden, met de komst van iOS 11. Het is dan mogelijk het scherm te delen met overige kijkers op de iPhone en de iPad.

Nieuwe knop iOS 11 nog buiten werking

De nieuwe knop in iOS 11 is weliswaar al toegevoegd, maar doet momenteel nog niets. De knop is nog niet gekoppeld aan de functie. De knop is wel al te zien, door in het instellingenmenu de scherpopnamefunctie toe te voegen aan het Bedieningspanel. De functie is alleen te zien door de opnameknop lang vast te houden. Dit werkt aan de hand van Force Touch.

Functie mogelijk in latere betaversie actief

De knop dook op in iOS 11 betaversie 3, maar mogelijk laat Apple de mogelijkheid alvast testen in een andere testversie. Apple lijkt ongeveer halverwege het releaseschema te zitten en het is dus goed mogelijk dat ontwikkelaars en publieke testers de nieuwe functie binnenkort al kunnen gaan testen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general