iOS 11 biedt mogelijkheid synchroniseren iCloud via 4G

iOS 11 biedt mogelijkheid synchroniseren iCloud via 4G

In het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en de iPad, iOS 11, is er een mogelijkheid om foto’s over te zetten naar iCloud via een 4G-bundel. Dat is handig voor iedereen die binnenkort op vakantie gaat en de foto’s op vakantie veilig wil stellen op iCloud, zonder dat hij in de buurt is van een computer.

Voor de synchronisatie van foto’s naar iCloud, is wel een 4G-verbinding nodig. Bovendien is het aangeraden een grote of ongelimiteerde bundel af te sluiten. Alle foto’s worden namelijk meteen naar iCloud geüpload. In iOS 10 was het alleen mogelijk foto’s te uploaden op een Wi-Fi-verbinding.

Synchronisatie foto’s staat standaard aan op iOS 11

De synchronisatie van foto’s naar iCloud op iOS 11 staat standaard aan. Het is ook mogelijk om de functie een tijd lang uit te zetten. Voor de functie is namelijk een grote databundel nodig. Het is mogelijk de functie tijdelijk uit te schakelen, of deze helemaal uit te zetten. Apple doet de synchronisatie van foto’s in gedeeltes. Op die manier raakt de gebruiker niet teveel data in één keer kwijt. Bovendien zou de batterij anders niet lang genoeg meegaan.

Synchronisatie iCloud iOS 11 uitschakelen

De Foto-app toont onderaan een balk, waarin wordt weergegeven hoeveel bestanden de iPhone al naar iCloud geeft geüpload. Door erop te tikken, is het mogelijk deze synchronisatie te onderbreken. Dat is handig als je in het buitenland zit en niet te veel kunt roamen, of als je databundel bijna op is.

Het is ook mogelijk de functie volledig uit te schakelen. Dit kan via het instellingenmenu. Klik vervolgens op ‘Foto’s en dan ‘Mobiele data’. Hier is het mogelijk onbeperkte updates in te schakelen of de functie permanent uit te zetten. Die eerste mogelijkheid is alleen aangeraden wanneer je een onbeperkte databundel hebt.

Foto’s en video’s nemen in iOS 11 minder ruimte in

Apple komt met de nieuwe functie, omdat de foto’s en video’s in iOS 11 minder ruimte innemen. Het bedrijf heeft ervoor gekozen JPEG te vervangen met HEIF en H2.64 te vervangen met HEVC. Beide technieken zorgen voor een efficiëntere compressie, waardoor bestanden tot wel 40 procent kleiner zijn.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general