‘iPhone 8 krijgt virtuele homeknop die verdwijnt tijdens bedienen’

‘iPhone 8 krijgt virtuele homeknop die verdwijnt tijdens bedienen’

De iPhone 8 krijgt een virtuele homeknop die verkleint en verdwijnt tijdens de bediening van de smartphone. Dat blijkt uit de broncode van de HomePod. De HomePod is Apple’s slimme speaker, dit later dit jaar op de markt zal worden gebracht.

Uit de firmware blijkt dat de iPhone 8 een virtuele homeknop zal krijgen, die soms uit het beeld verdwijnt en op andere momenten opvallend aanwezig is. Dat zijn de bevindingen van ontwikkelaar Steven Througton Smith, die eerder al diverse informatie uit de HomePod-firmware wist te lekken.

iPhone 8 heeft virtuele homeknop

De iPhone 8 wordt een toestel zonder grote bezels. Daardoor is er geen ruimte meer voor de homeknop of voor een vingerafdrukscanner. Daarom zou Apple een virtuele homeknop op de iPhone 8 willen gebruiken. Daarvoor zijn nu ook bewijzen gevonden in de broncode van de HomePod. De homeknop zou onder aan het scherm van het toestel te vinden zijn.

De homeknop is dynamisch opgebouwd, wat wil zeggen dat de knop een ander formaat aan kan nemen en bovendien ook automatisch kan verdwijnen. De achtergrond bij de virtuele homeknop verandert aan de hand van de achtergrond op het beginscherm of de knoppenbalk in een app. Dat komt doordat de knop deels doorzichtig is. De homeknop is straks niet door ontwikkelaars aan te passen. Apple zorgt ervoor dat er altijd een sterk contrast is met de achtergrond, waardoor de knop extra opvalt als deze dreigt weg te vallen.

In sommige gevallen verdwijnt de homeknop

In sommige gevallen verdwijnt de homeknop op de iPhone 8. Bijvoorbeeld bij het bekijken van een scherm vullende video. Daardoor wordt de video extra groot weergegeven op het 5,8 inch grote scherm van de iPhone 8. De virtuele homeknop kan uit zichzelf verdwijnen, zoals bijvoorbeeld de onderste balk in Safari wanneer de gebruiker aan het scrollen is.

In veel concepten is te zien dat Apple mogelijk een ‘terug-knop’ naast de virtuele homeknop zou overwegen. Die knop staat nu nog bovenin, maar er zijn in de code geen aanwijzingen gevonden dat Apple die naast de home-knop zou willen weergeven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general