‘Consumenten vinden 1000 euro voor iPhone 8 genoeg’

‘Consumenten vinden 1000 euro voor iPhone 8 genoeg’

Consumenten zijn niet bereid meer dan 1000 euro voor de nog aan te kondigen iPhone 8 te betalen. Dat blijkt uit een recente enquête, uitgevoerd door onderzoeksbureau Barclays.

Slechts een kleine groep consumenten wil meer dan 1000 euro betalen voor de nieuwe smartphone. De enquête werd uitgedrukt in dollars, maar Apple zet de prijzen meestal een op een om naar euro’s.

Meer dan 1000 dollar voor iPhone 8

Er gaan geruchten dat de iPhone 8 rond of meer dan 1000 dollar zou gaan kosten. Als dat inderdaad de prijs voor het instapmodel wordt, is slechts 11 procent van de ondervraagden bereid dat bedrag voor de nieuwe smartphone neer te leggen. Consumenten geven gemiddeld 582 dollar uit voor de aanschaf van een nieuw toestel. Ten slotte wil men niet meer dan rond de 50 dollar per maand betalen, op basis van een jaarcontract.

Bezitters van een iPhone zijn doorgaans iets meer te betalen. Zo’n 18 procent van de ondervraagden wil 1000 dollar of meer betalen voor de iPhone 8. Het is nu nog gissen wat de prijs van het nieuwe toestel zal worden. Er zijn analisten die prijzen tussen de 1200 en 1400 dollar voorspellen. De kans dat het toestel zo prijzig zal worden is klein, maar wel is duidelijk dat Apple op een prijstoename zint. Het duurste toestel kost momenteel 1129 euro (voor de iPhone 7 Plus met 256GB opslag).

iPhone 8 met nieuw ontwerp

Apple zal naast de duurdere iPhone 8 ook twee goedkopere iPhones introduceren. Het gaat om de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus. De prijs van de iPhone 8 zal toenemen, doordat het toestel een OLED-scherm krijgt en de mogelijkheid het toestel draadloos op te laden. Daarnaast krijgt de iPhone 8 een compleet nieuw ontwerp.

Onderzoeksbureau Newzoo stelt dat de aanschaf van een iPhone een goede investering is. Apple heeft tot maart dit jaar 1,16 miljard iPhones verscheept naar de winkels. In april waren er maar liefst 728 miljoen toestellen in gebruik. De meeste actieve iPhones komen uit China. De Verenigde Staten staat op een tweede plek.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general