‘Apple A11 processor in iPhone 8 wordt beste processor’

‘Apple A11 processor in iPhone 8 wordt beste processor’

De nieuwe A11 processor van Apple die in de iPhone 8 te vinden zal zijn, wordt de beste processor tot nu toe. Alle andere processoren van andere merken zullen het sterk afleggen. De A11 neemt een voorsprong van tenminste een jaar op concurrerende merken, zo stelt Geekbar op het Chinese sociale netwerk Weibo.

Geekbar zet zijn beweringen kracht bij door foto’s van de nieuwe processor te publiceren.

Ontbrekende benchmark iPhone 8

Nog niemand buiten Apple heeft een werkende iPhone 8 in handen gehad. Daarom zijn er geen echte benchmarks om te stellen dat de beweringen juist zijn. Wel is er een foto opgedoken van de nieuwe chip die in de iPhone 8 te vinden zal zijn. Geekbar verbindt een aantal gegevens met elkaar om te stellen dat de A11-processor de snelste tot nu toe zal zijn.

De drie snelste processoren zijn nu te vinden in de OnePlus 5, de ZTE Nubia Z17 en de HTC U11. De OnePlus 5 scoort 181.614 punten bij AnTuTu. Geekbar heeft daar de processor van de iPad Pro, de A10x-chip naast gelegd. De processor van Apple scoort bijna 223.000 punten, waarmee te stellen is dat alle processoren op dit moment ver achter liggen. Zelfs de Qualcomm Snapdragon 835-processor blijft ver achter in de prestaties.

A11 iPhone 8 een stuk beter

De A11-processor in de iPhone 8 zal naar verwachting een stuk beter zijn, zo stelt Geekbar. De processor wordt bovendien geproduceerd door TSMSC en niet door Samsung. De fabrikant zou de chips maken op 10 nanometer in plaats van 16 nanometer. Daardoor zitten er meer transistors in de processor, waardoor er meer werk kan worden verzet.

Wel is er een kanttekening langs de bewering van Geekbar te zetten. Benchmarks zijn niet altijd betrouwbaar en kunnen zelfs per toestel wisselen. Bedrijven als OnePlus maken bovendien vaak gebruik van sjoemelsoftware om het benchmark op de krikken. Hoe de A11-chip in de iPhone 8 straks zal presteren, zien we zodra de iPhone 8 op de markt is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general