‘Draadloze lader iPhone 8 zal niet snel laden’

‘Draadloze lader iPhone 8 zal niet snel laden’

De draadloze lader van de iPhone 8 zal het niet mogelijk maken om het nieuwe toestel snel op te laden. Mogelijk komt Apple met een draadloze lader met een vermogen van 7,5 Watt. Dat betekent dat Apple niet voor supersnel opladen kiest.

De stap van Apple is opmerkelijk, omdat concurrenten draadloze opladers van 15 Watt aanbieden.

’iPhone 8 kan op maximaal 7,5 watt opladen’

Apple is al een tijdje lid van het Wireless Power Consortium. De organisatie heeft een nieuwe standaard uitgebracht waarmee het mogelijk is om een vermogen van 15 Watt op een draadloze oplader te gebruiken. Apple maakt geen gebruik van de Qi 1.2.x standaard, als we de Japanse geruchtensite Macotakara mogen geloven.

Apple zou gekozen hebben voor een oplader die slechts 7,5 Watt aan vermogen heeft. De bijgeleverde lader van de iPhone 7 heeft op dit moment nog een vermogen van 5 Watt. Opladen gaat dus iets sneller, maar niet zo snel als het vermogen van de concurrentie. De Japanse website baseert zich op basis van bronnen binnen het Wireless Power Consortium.

iPhone 8 kan draadloos opladen

Wel zou de iPhone 8 mogelijk beschikken over draadloos opladen. Steeds meer geruchten wijzen daarop. De website The Next Web stelt zeker te weten dat Apple de nieuwe functie zal introduceren. Twee onafhankelijke bronnen zouden dat hebben bevestigd aan de website.

Snel laden via kabel

Snel laden op de iPhone 8 wordt wel mogelijk, maar alleen via de kabel. Het is onduidelijk waarom de draadloze oplader van het toestel niet over meer vermogen zal beschikken. Voor Android-toestellen zijn er wel al draadloze opladers met een vermogen van 15 Watt op de markt.

Macotakara vermoedt dat de draadloze oplader voor de iPhone 8 een speciale chip zal vereisen. Die chip is te vinden in de iPhone 8 en de oplader en werkt volgens hetzelfde principe als de W1-chip in de iPhone 7 en de AirPods. Mogelijk werken alleen de laders met een gecertificeerde chip. Wel zou Apple een lader in productie hebben waarmee zowel de iPhone 8 als de Apple Watch kunnen worden opgeladen.

Alle nieuwe iPhones zouden beschikken over snel laden via de kabel, inclusief de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general