‘Siri activeren op iPhone X met powerknop’

‘Siri activeren op iPhone X met powerknop’

De nieuwe iPhone, de iPhone X (of: iPhone 8), laat gebruikers Siri activeren door de powerknop ingedrukt te houden. Momenteel is Siri nog op te roepen door de thuisknop onder het scherm vast te houden.

Volgens geruchten gaat de thuisknop onder het scherm verdwijnen. Daarom moet Apple een nieuwe manier vinden om Siri te kunnen activeren. Het lijkt erop dat de functie verplaatst wordt naar de aan- en uitknop.

iPhone X en Siri

Siri krijgt in iOS 11 een flinke update, waardoor de virtuele assistent een stuk slimmer wordt en bovendien beter Nederlands spreekt. Eerder werd gedacht dat Apple de powerknop zou gaan gebruiken om Touch ID in te verwerken, omdat de knop in prototypes groter geworden was.

Ontwikkelaar Guilherme Rambo spreekt die geruchten tegen. De ontwikkelaar stelt dat Apple de knop gaat gebruiken om Siri mee te activeren. Nu is Siri nog op te roepen door de thuisknop vast te houden, maar die knop zal vrijwel zeker gaan verdwijnen. Apple moet een nieuwe plek vinden om Siri te laten werken. Dit gebeurt door de powerknop vast te houden. Toch vergt het gebruik van de knop enige oefening. Apple zou wel van plan zijn ‘He Siri’ behouden te houden, waardoor ook dit een mogelijkheid blijft. Wat er vervolgens met Touch ID zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk verdwijnt de functie volledig. De iPhone X zou te ontgrendelen zijn aan de hand van gezichtsherkenning.

In een tweet liet de ontwikkelaar weten dat hij een aanwijzing had gevonden die erop duidt dat Siri gebruikt kan worden door de powerknop ingedrukt te houden. De powerknop zal ook nog steeds gebruikt worden om het toestel uit te schakelen. Afhankelijk van de lengte van het indrukken van de knop wordt de smartphone uitgeschakeld of Siri opgeroepen.

Rambo zegt niet in welke code hij de aanwijzingen heeft aangetroffen. De ontwikkelaar staat erom bekend te beschikken over details van de Apple TV 5, de HomePod en de iPhone X. Het toestel wordt volgende week dinsdag onthuld.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general