Craig Federighi wordt vader van Siri

Craig Federighi wordt vader van Siri

Craig Federighi neemt het stokje over van Eddy Cue als het hoofd van de Siri-afdeling. Federighi is binnen Apple al jaren verantwoordelijk voor de software van het bedrijf en heeft nu ook de leiding over Siri.

Apple heeft een aantal posities binnen het bedrijf gewisseld. Eddy Cue moet plaatsmaken voor Federighi als vader van de virtuele spraakassistent. Federighi staat voor de opgave om Siri een groter succes te maken. De bedoeling is dat de stembediening nog dieper in de apparaten van Apple wordt geïntegreerd.

Siri heeft concurrentie

Federighi moet met nieuwe ideeën komen om Siri populairder te maken. Populaire concurrenten zoals Alphabet (Google) en Amazon hebben inmiddels hun eigen virtuele assistenten op de markt gebracht. Volgens The Wall Street Journal heeft Apple daar last van.

De concurrentie stelt de spraakassistenten open voor derden. In apps van derden kan de spraakassistent gebruikt worden. Bij Siri is dat niet het geval, omdat Apple kiest voor een gesloten platform. Eind dit jaar zal in de eerste landen de HomePod gelanceerd worden, maar nog niet in Nederland. De HomePod werkt grotendeels met Siri.

De veranderingen werden vorige week kenbaar gemaakt op de website van Apple. Een woordvoerder van Apple heeft laten weten dat de rollen inderdaad zijn omgedraaid, maar vertelt niet waarom. Craig Federighi blijft daarnaast de leiding hebben over de ontwikkeling van iOS en macOS.

Wat gaat Eddy Cue doen?

Het wisselen van de rollen betekent niet dat Eddy Cue minder te zeggen krijgt binnen Apple. Hij heeft nu al de leiding over iTunes Store, Apple Music, Apple Pay, Apple Maps en iCloud. Naast deze afdelingen zal hij zich ook gaan focussen op de videostrategie van het bedrijf. Naar verluidt heeft Apple een miljard dollar begroot voor het komende jaar om zelf televisiecontent te gaan produceren. Daarnaast zou Apple ook producties van derden willen aankopen, om zo de concurrentie met Netflix aan te gaan. Op die moment is Apple nog niet erg actief op dat gebied. Het bedrijf biedt enkele documentaires aan en een aantal series. Planet of the Apps en Carpool Karaoke zijn daarvan de bekendste voorbeelden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general