Apple presenteert nieuwe producten

Apple presenteert nieuwe producten

Apple heeft zojuist tijdens de Keynote zoals verwacht de nieuwe iPhone X, iPhone 8 en iPhone Plus aangekondigd. Het evenement werd voor het eerst gehouden in het Steve Jobs Theatre in Cupertino.

Het event begon om 19:00 en is zojuist afgelopen. Apple presenteerde onder meer het jubileum-model met de naam iPhone X. Daarnaast zijn de opvolgers van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus gepresenteerd.

iPhone X

iPhone X

De iPhone X is het nieuwe topmodel van Apple. Rondom dit toestel is de afgelopen maanden veel te doen geweest. Apple heeft nu eindelijk het bestaan van de smartphone bevestigd. De iPhone X is radicaal anders en dient uitgesproken te worden als ‘iPhone X’, om te vieren dat de iPhone tien jaar bestaat.

De smartphone krijgt verschillende nieuwe features. Zo heeft het toestel voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone een OLED-scherm. Dit OLED-scherm is wat Apple Super Retina Display noemt. De aluminium behuizing moet plaats maken voor een glazen behuizing, met een roestvrijstalen rand. Het model heeft een schermoppervlak van 5,8 inch en is daarmee iets groter dan de iPhone 7 Plus.

Het is een nieuw, redelijk exclusief toestel dat ook draadloos opladen zal ondersteunen. Voor het eerst is het mogelijk een iPhone draadloos op te laden aan de hand van een inductielader. Zo’n lader lijkt op die van de Apple Watch. De oplader wordt los verkocht en zal later dit jaar op de markt komen. De lader heet AirPower en is te gebruiken met de iPhone 8, iPhone X, Apple Watch Series 3 en de AirPods.

Een belangrijke nieuwe functie van de iPhone X is augmented reality. Door de aanwezigheid van 3D-technologie kan er een digitale laag over de werkelijkheid worden gelegd. De iPhone X heeft een vernieuwde, dubbele verticale camera en kan diepte inschatten. Dit maakt een van de belangrijkste nieuwe functies van de iPhone X, gezichtsherkenning, mogelijk. Deze zal Touch ID vervangen, want het is Apple niet gelukt om een Touch ID-sensor in de nieuwe iPhone in te bouwen. Zoals verwacht heeft de iPhone een softwarematige dock onder het scherm gekregen. Daarnaast kun je met de powerknop nu een aantal nieuwe functies toewijzen. Verder is de homeknop vervangen met een veegbeweging naar boven.

De nieuwe toestellen zijn vanaf vrijdag 27 oktober om 9:01te bestellen bij de Apple Store. De leveringen vinden plaats vanaf vrijdag 3 novemberr. Het duurt dus nog even totdat je het nieuwe topmodel in je handen hebt. Daarmee lijken de geruchten over tekorten in de voorraad bevestigd.

De iPhone X is te krijgen in de volgende kleuren: zwart en zilver met de volgende opslagcapaciteit en prijzen:

  • iPhone X 64GB: 1139 euro
  • iPhone X 256GB 1359 euro

iPhone 8 en iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn de opvolgers van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Dit jaar komen er geen S-modellen op de markt. Net als de iPhone X hebben ook deze modellen de nieuwe, energiezuinige A11-processor tot hun beschikking. De schermformaten blijven zoals je gewend was: 4,7 inch en 5,5 inch.

Het uiterlijk van de nieuwe smartphones doet sterk denken aan die van de voorganger. Wel heeft Apple de interne componenten sterk verbeterd. Zo is er flink ingezet op augmented reality. De nieuwe processor ondersteund die feature. De iPhone X heeft weliswaar een OLED-scherm, maar deze nieuwe toestellen houden een LCD-scherm. Wel heeft Apple de camera aanzienlijk verbeterd.

Het design ziet er ook iets anders uit: het schermformaat is hetzelfde, maar toch is de smartphone net een klein stukje groter. De metalen behuizing is daarnaast ingeruild voor glas, omdat de nieuwe toestellen voor het eerst draadloos opladen ondersteunt.

De iPhone 8 heeft 3GB aan werkgeheugen en een nieuwe A11 chip. Apple heeft een verbeterde camera in de toestellen geplaatst. Daarnaast ondersteunen alle drie de iPhone nu True Tone-technologie, net zoals bij de iPad Pro.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn te bestellen in de kleuren: zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Mogelijk zal Apple later ook nog een rode iPhone op de markt brengen, net als bij de iPhone 7 het geval was.

De nieuwe toestellen zijn vanaf vrijdag 15 september om 9:01te bestellen bij de Apple Store. De leveringen vinden plaats vanaf vrijdag 22 september

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn verkrijgbaar in het: zilver, spacegrijs, en goud, met de volgende prijzen:

  • iPhone 8 64GB: 809 euro
  • iPhone 8 256GB: 979 euro
  • iPhone 8 Plus 64GB: 919 euro
  • iPhone 8 Plus 256GB: 1089 euro

Apple Watch Series 3

Apple Watch 3

Zoals verwacht heeft Apple ook de nieuwe Apple Watch Series 3 aangekondigd. Er komt een nieuwe kleur bij: grijs. De smartphone heeft een nieuw scherm met microLED-technologie en nieuwe slaapfuncties. Apple zet meer in op gezondheid met glucosemetingen en ademhalingsfrequentie. De nieuwe smartwatch wordt voorzien van watchOS 4.

De batterijduur en processor zijn aanzienlijk verbeterd. Je bent bovendien minder afhankelijk van de iPhone dankzij de verbeterde gps-functies. Gezichtsherkenning worden makkelijker met de ingebouwde camera. Uiteraard blijft het toestel waterbevestiging. Verder heeft de Apple Watch 3 modulaire horlogebandjes waarin nieuwe functies zijn verwerkt. Zo kun je straks bijvoorbeeld het glucosegehalte in het bloed meten.

De Apple Watch is er straks in twee varianten: met en zonder 4G-ondersteuning. Bij ons is alleen het model zonder 4G-ondersteuning verkrijgbaar bij een vanaf-prijs van 369 euro.

De Apple Watch 3 is vanaf 15 september te bestellen en wordt vanaf 22 september geleverd.

Nieuwe besturingssystemen

Ten slotte heeft Apple de releasedata voor de nieuwe besturingssystemen bekendgemaakt. macOS 10.13 High Sierra, watchOS 4 en tvOS 11 staan voor dit najaar gepland. De Golden Master is inmiddels vrijgegeven. Apple heeft bekendgemaakt op 19 alle nieuwe besturingssystemen voor het grote publiek vrij te geven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general