iPhone X: spreek uit als iPhone tien

iPhone X: spreek uit als iPhone tien

De iPhone X is onlangs aangekondigd door Apple als het topmodel van 2017. Samen met de iPhone X kwamen er ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Het zal duidelijk zijn hoe je de iPhone 8 uitspreekt, maar over de iPhone X kan het zijn dat er nog wat verwarring is.

De ‘X’ in iPhone X dien je namelijk niet als letter uit te spreken, maar als cijfer. De X staat voor het Romeinse cijfer 10. Het is dus de iPhone 10/iPhone Tien. Al staat die X natuurlijk wel beter. Om je te overtuigen, Apple gebruikt in de eigen promotiefilmpjes (zoals deze) de naam iPhone 10.

Al langer gebruikt Apple de X waar het de 10 bedoelt. Voordat het besturingssysteem van naam veranderde naar macOS, werd het jarenlang Mac OS X genoemd. Dit was de opvolger van Mac OS 9.

Hoewel ongetwijfeld iedereen het de iPhone X zal gaan noemen, met de letter in plaats van het cijfer, is het in de ogen van Apple wel degelijk de tiende iPhone. Ondanks dat er geen iPhone 9 is en de iPhone X eigenlijk niet het tiende model is (iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 en iPhone 8 maken samen tien versies).

iPhone X bestellen

Hoe je hem ook wilt noemen, grote kans is dat je hem wel wilt hebben. De prijs is alleen wel wat aan de hoge kant. Met een vanaf prijs van 1159 euro voor het 64 GB model betaal je flink meer dan voor bijvoorbeeld de iPhone 8 (vanaf 809 euro).

Wil je de iPhone X bestellen, blijf dan op de hoogte door je bij KPN in te schrijven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general