iPhone 8 Plus heeft kleinere batterij dan voorganger

iPhone 8 Plus heeft kleinere batterij dan voorganger

De iPhone 8 Plus heeft een kleinere batterij meegekregen dan momenteel in de iPhone 7 Plus aanwezig is. Dat blijkt uit nieuwe, betrouwbare gegevens. De gegevens zijn afkomstig van de Chinese communicatiewaakhond TENAA, die alle smartphones in China registreert voor verkoop.

De iPhone 7 Plus heeft een grotere accu dan de iPhone 8 Plus. Het toestel is niet kleiner of minder zwaar gemaakt. Waarom Apple dan toch voor een kleinere accu heeft gekozen, is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat het verschil op papier redelijk groot is, terwijl je er in de praktijk weinig van zult merken.

Zo groot is de accu van de iPhone 8 Plus

Apple vertelt over het algemeen zelf nooit hoe groot de accu van een nieuwe smartphone is. Zo ook is niet duidelijk hoe groot de accu van een iPhone 8 Plus is. Toch moet ook Apple haar smartphones gewoon inclusief deze gegevens registreren bij de Chinese communicatiewaakhond TENAA. Daarom heeft de waakhond nu informatie over de accugrootte gepubliceerd.

Uit die informatie blijkt dat de iPhone 8 Plus een batterij heeft van 2675 mAh. Dat is fors minder in vergelijking met de batterij van zijn voorganger, de iPhone 7 Plus. Het verschil is ongeveer acht procent. Dat terwijl je daar waarschijnlijk in de praktijk niets van zult merken.

Kleinere batterij in iPhone 8 Plus

Dat de iPhone 8 Plus een kleinere batterij heeft, is geen reden tot zorg en zeker geen reden om de bestelling te annuleren. Het toestel is weliswaar niet minder dik of minder zwaar geworden, maar toch zijn er genoeg veranderingen doorgevoerd om de batterijduur op zijn minst hetzelfde te houden en volgens Apple zelfs met twee uur uit te breiden. De processor is op 10 nanometer geproduceerd, wat winsten in het energieverbruik moet opleveren. Bovendien heeft de iPhone 8 Plus een eigen gpu, bedoeld voor grafische kwaliteiten. De gpu is ontwikkeld om energiezuiniger te zijn.

Mocht je iPhone 8 Plus dan toch leeg zijn, dan kun je deze gemakkelijk opladen door Apple’s nieuwe ondersteuning voor draadloos opladen. Binnen dertig minuten kun je het toestel tot de helft van de accucapaciteit opladen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general