Ontwikkelaars houden rekening met notch iPhone X

Ontwikkelaars houden rekening met notch iPhone X

Gisteren schreven we al over de ongemakken van de notch op de nieuwe iPhone X. Daarbij toonden we een foto van hoe het toestel er ook uit had kunnen zien. Vandaag laten we zien hoe ontwikkelaars omgaan met het afwijkende schermformaat van de iPhone X.

Ontwikkelaars van apps moeten rekening houden met de uitsnede in het midden, bovenaan het scherm. Doen zij dat niet, dan verdwijnt een deel van de content onder de notch.

iPhone X heeft notch

De iPhone X werd afgelopen dinsdag onthuld. Sindsdien is het geen geheim meer: de iPhone X heeft een notch bovenin beeld. Sindsdien zijn de meeste ontwikkelaars bezig om hun apps gereed te maken voor de inham bovenin beeld. Hoewel ze meer ruimte krijgen om de apps op weer te geven, dienen ze ook rekening te houden met de notch bovenin beeld.

De zwarte inham is noodzakelijk voor de integratie van de luidspreker, de microfoon en de camera’s. Tegelijkertijd zorgt de zwarte balk voor een uitdaging voor ontwikkelaars. In een speciaal gepubliceerd document legt Apple aan ontwikkelaars uit hoe zij om moeten gaan met de uitsnede bovenin beeld.

Het is verboden om de balk bovenin beeld compleet zwart te maken. Bovendien mag men er geen accent op leggen. Rode lijnen om de notch maken is dus niet toegestaan. Daarom moeten ontwikkelaars andere manieren vinden om er mee om te gaan.

Apps aanpassen aan iPhone X

In de praktijk moeten ontwikkelaars hun apps aanpassen, als de app de volledige ruimte wil gebruiken. Apple raadt aan om in ieder geval ruimte te maken voor de uitsnede. Dat levert soms gekke dingen op. Als je de nieuwe iPhone in landscape mode houdt, zie je aan de zijkanten van alle websites twee witte balken boven en onder.

Apple verbiedt het om de notch compleet te verbergen. Bovendien mag ook de streep onderin beeld niet verborgen worden. Toch hebben ontwikkelaars creatieve manieren gevonden om toch genoeg ruimte te kunnen gebruiken. De scrollbalk is bijvoorbeeld in dit voorbeeld om de uitsnede heen gemaakt.

Een ander voorbeeld is van Alex Devarty. Die laat zien dat je de content ook gewoon een beetje op kunt schuiven, zodat je geen last van het zwarte deel hebt. Apple breekt zelf in ieder geval haar eigen regels met de Apple Music App. Daar wordt de zwarte balk doorgetrokken. Ontwikkelaars hebben tot 3 november de tijd om de app aan te sluiten op het nieuwe ontwerp.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general