‘Nieuwe iPhone 8 chip heeft amper concurrentie’

‘Nieuwe iPhone 8 chip heeft amper concurrentie’

De nieuwe A11-chip die in de iPhone 8 en iPhone 8 Plus te vinden is, heeft amper concurrentie. Apple’s chip scoort aanzienlijk beter dan de chips die in alle nieuwe Android-toestellen te vinden is.

Dat blijkt uit benchmarks. Uit de tests blijkt dat de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus gehakt maken van de concurrentie, waaronder de Samsung Galaxy S8.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn veel beter

De iPhone 8 en de iPhone 8 Plus scoren veel beter dan hun concurrenten. Ook de iPhone X maakt gebruik van de A11 Bionic-chip, maar komt pas op 27 oktober op de markt. De eerdergenoemde modellen zijn inmiddels al verkrijgbaar.

Geekbench heeft na het verschijnen van de modellen verschillende benchmarks uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de A11-processor van Apple flink sneller geworden is. De iPhone 7 beschikt nog over een A10-chip en diende als vergelijkingsmateriaal tegenover de iPhone 8. Daaruit blijkt dat de iPhone 8 maar liefst 25 procent sneller is op één processorkern dan zijn voorganger. De smartphone is zelfs tot 80 procent sneller als er meerdere kernen worden gebruikt.

Alle Android-toestellen zijn voor de iPhone 8 en iPhone 8 Plus geen serieuze concurrentie, constateert Geekbench. De meeste high-end Android-smartphones hebben een hogere schermresolutie, waardoor er meer pixels moeten worden aangestuurd. Daardoor verliezen de chips rekenkracht. De A11 doet het een stuk beter en lijkt qua prestaties op de Intel Core i5-chip in een 13 inch MacBook Pro.

De iPhone X heeft wel een scherm met meer pixels: 2,7 miljoen om precies te zijn. Toch is de A11 Bionic Chip snel genoeg om de iPhone aan te kunnen sturen, zo zegt Apple Insider. Het scherm van de Samsung Galaxy S8 heeft 4,2 miljoen pixels. Die extra pixels zorgen voor een extra belasting op de chip. In de benchmarks haalt Samsung hetzelfde niveau als die van goedkopere fabrikanten als Huawei en Xiaomi.

Eigen gpu in iPhone 8

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus beschikken ieder over een eigen gpu. De gpu is net als de A11-chip zelf door Apple ontworpen. De A11-chip biedt bovendien betere ondersteuning voor beeldverwerking. Daarnaast heeft de chip een ‘neural engine’, wat ervoor zorgt dat het neurale netwerk zelflerend is. Dat is handig voor Apple’s nieuwe feature, Face ID-gezichtsherkenning, die alleen te vinden is in de iPhone X. De chip is tot 70 procent zuiniger.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn al verkrijgbaar. De iPhone X is vanaf 27 oktober te bestellen en wordt vanaf 3 november geleverd.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general