Samsung verdient meer aan iPhone dan aan eigen producten

Samsung verdient meer aan iPhone dan aan eigen producten

Samsung verdient meer aan de productie van de OLED-schermen voor de iPhone X, dan het verdient aan de productie van de eigen Samsung Galaxy S8. Samsung en Apple staan bekend om hun haat-liefdeverhouding: Samsung produceert altijd onderdelen voor de iPhone, maar Apple sleept het bedrijf ook regelmatig voor de rechter.

Op dit moment is de relatie tussen Apple en Samsung weer goed. Apple heeft Samsung nodig voor de productie van OLED-schermen voor de iPhone X. Samsung verdient meer aan de productie van die schermen, dan het verdient aan de productie van de Samsung Galaxy S8.

12,8 miljard voor de iPhone X

Rond 2019 verdient Samsung zelfs 12,8 miljard dollar aan de iPhone X. Dat heeft Counterpoint Technology Market Research voor de Wall Street Journal uitgezocht. Het bedrijf zocht uit wat Samsung verdient aan de geleverde onderdelen voor de iPhone X. Apple betaalt per verkochte iPhone X zo’n 93,75 euro aan de onderdelen die het levert aan Apple.

Tegen de zomer van 2019 zullen er ongeveer 130 miljoen iPhone X-modellen verkocht zijn. Dat betekent dat Apple dan 12,8 miljard euro heeft verdiend aan de productie van OLED-displays voor Apple.

Dat terwijl Samsung met de onderdelen voor de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ beduidend minder verdient. In een Samsung Galaxy S8 zit zo’n 172 euro aan onderdelen. Naar verwachting worden er tot de zomer van 2019 zo’n 50 miljoen toestellen verkocht. Dat betekent dat Samsung 8,6 miljard euro verdient aan onderdelen voor de Galaxy S8. Dat is ruim 4 miljard euro minder dan het geval is bij de iPhone X.

Daarmee wordt duidelijk dat Samsung en Apple elkaar nodig hebben. Een echte vergelijking gaat niet op, omdat Samsung dochterbedrijven heeft die de onderdelen maken voor beide toestellen. Toch is merkwaardig hoe Samsung verdient aan de iPhone X. Aan de andere kant heeft Apple aan Samsung te danken dat de productie van de panelen op peil ligt, waardoor Apple de toestellen binnenkort kan gaan verkopen.

Lovely Opponent

Volgens sommige bronnen zouden werknemers van Samsung Apple aanduiden als een ‘Lovely Opponent’. Niemand bij Samsung zou het erg vinden als iemand met een iPhone werkt. Apple is toch Samsungs beste klant, zo is de gedachte. Wellicht hebben consumenten van Samsung en Apple meer rivaliteit met elkaar dan de fabrikanten zelf.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general