‘Repareren iPhone X duurt lang’

‘Repareren iPhone X duurt lang’

Het gaat lang duren om een kapotte iPhone X te repareren. Apple begint over 3 weken aan de verkoop van de iPhone X en heeft inmiddels medewerkers van de Apple Store geïnstrueerd over het afhandelen van reparaties. Het repareren van het nieuwste en tevens duurste toestel van Apple gaat lang duren.

Apple verandert de manier waarop de toestellen worden gerepareerd. Het is onmogelijk om de toestellen in de Apple Store te repareren. Mensen die een defect toestel hebben maar niet in ruil komen voor omruiling, moeten langer wachten. Apple gaat de toestellen namelijk opsturen naar een Europees reparatiecentrum.

iPhone X is een complex toestel

De iPhone X is een complex toestel, zo zegt Apple. Daarom is het noodzakelijk om het toestel op te sturen naar een Europees reparatiecentrum. Het grootste probleem is de vele sensoren achter het scherm. Klanten met defecten zoals een gebarsten scherm zijn hun toestel dus een poosje kwijt als zij kiezen voor reparatie. Apple kan om de wachttijden te drukken ervoor kiezen een nieuw, vervangend toestel mee te geven. Dat is wel afhankelijk van de actuele voorraad.

Als we de geruchten mogen geloven, start de productie van de iPhone X laat. De voorraad is de eerste maanden erg beperkt, waardoor het onwaarschijnlijk is dat Apple veel vervangende toestellen heeft liggen. Dat Apple voor deze manier kiest is niet nieuw. De Apple Watch kan ook niet in de Apple Store worden gerepareerd. Apple stuurt de Apple Watch ook door naar een Europees reparatiecentrum. Die wordt gewoon in Nederland of België gerepareerd. Dat is met de iPhone X niet het geval.

Hoe duur wordt de reparatie van de iPhone X?

Het is nog niet duidelijk wat de prijzen worden van de reparatie van de iPhone X. Het is eveneens niet duidelijk of het opsturen van de iPhone X voor reparatie een tijdelijke of een permanente maatregel is. De technici van de Apple Store hebben nog geen training gehad in de reparatie van de iPhone X. Het is niet duidelijk wat reparatie gaat kosten. De pagina met serviceprijzen is nog niet bijgewerkt voor het nieuwe toestel.

We kunnen ervan uit gaan dat de prijzen flink omhooggaan. De iPhone X is duurder om te produceren, complexer om te maken en mogelijk kost het daardoor meer tijd om een toestel te repareren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general