‘Apple wil iPhone met Apple Pencil’

‘Apple wil iPhone met Apple Pencil’

In de toekomst moet het mogelijk worden om de iPhone met de Apple Pencil te bedienen. Dat meldt de geruchtenwebsite 9to5Mac. Momenteel werkt alleen de iPad Pro met de Apple Pencil, maar het is goed mogelijk dat daar in de toekomst verandering in komt.

Apple zou werken aan een integratie tussen de Apple Pencil en de iPhone. In de toekomst is het dus goed mogelijk dat je je toestel met een pennetje kunt bedienen.

iPhone 2019 met Apple Pencil

Insiders melden aan de geruchtensite dat Apple al druk bezig is met de ontwikkeling van een iPhone die samen kan werken met de Pencil. Technici van het bedrijf uit Cupertino zouden nu al druk aan het sleutelen zijn aan het plan. De stylus moet drukgevoelig werken op de nieuwe iPhone.

De ontwikkeling zou zelfs al zover zijn, dat de iPhone met stylus in 2019 op de markt komt. Mogelijk wordt het toestel samen met de Apple Pencil geleverd. Apple zou al met leveranciers in gesprek zijn over de ontwikkeling van de stylus op de iPhone. Daardoor wordt het straks mogelijk om op een natuurlijke manier te schrijven op onze smartphones.

Daarvoor is wel een vernieuwing van de iPhone-chip nodig. Nu de chip al gereed is voor complexe zaken als augmented reality en Face ID, zou de iPhone van 2019 zomaar ondersteuning kunnen krijgen voor Apple Pencil.

Apple Pencil op de iPhone

Er is nog niets concreets over de Apple Pencil op de iPhone te melden. Het is een discutabel idee dat Apple echt aan de samenwerking zou werken. Apple verkoopt dergelijke accessoires los en daar moet doorgaans flink voor betaald worden. Een ander punt is dat Steve Jobs geen groot fan was van een stylus op een smartphone. Hij vond juist dat een smartphone ter wensen over laat als je het toestel niet met je vingers kunt bedienen.

Toch heeft men bij Apple de laatste jaren wel een andere visie gekregen. Tijden veranderen en we zijn jaren verder. Het is mogelijk dat Apple ervoor kiest. Het scherm van de iPhone is immers zo groot, dat het mogelijk is om een stylus te gebruiken. iOS 11 heeft bovendien al ondersteuning voor de pen op de iPad Pro. Een dergelijke functie mogelijk maken op de iPhone lijkt dan een kleine stap. Eerder gingen er ook al geruchten over de Apple Pencil voor de Mac, maar daar kwam nog niets concreets uit.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general