Apple verscheept eerste iPhone X naar Nederland

Apple verscheept eerste iPhone X naar Nederland

Apple is begonnen met het verschepen van de eerste iPhone X smartphones naar Nederland. De smartphones komen rechtstreeks vanaf fabrikant Foxconn naar ons land. De iPhone X wordt naar verschillende landen in Europa en het Midden-Oosten verscheept.

Opvallend is dat er cijfers bekend zijn van hoeveel toestellen er in twee landen beschikbaar zullen zijn. De Chinese website Xinhuanet stelt dat er 46.500 toestellen vanuit Zhengzhou en Shanghai naar Nederland en de Arabische Emiraten worden verzonden. In theorie zou dat betekenen dat zo’n 23.000 toestellen in ons land beschikbaar zijn.

iPhone X in Nederland

De eerste iPhone X smartphones komen over enkele dagen in ons land aan. De bedoeling is dat er zo’n 23.000 toestellen voor ons land beschikbaar zijn. Foxconn heeft de afgelopen weken de productie van de iPhone X fors kunnen verhogen: van 100.000 exemplaren naar 400.000 exemplaren per week. Uit informatie van de Commercial Times blijkt echter dat Apple de vraag naar de iPhone X niet aan zal kunnen.

Volgende week vrijdag kan de iPhone X besteld worden, maar het bedrijf zal voor grote tekorten komen te staan. De productie van de iPhone X ligt fors lager dan normaal. Een analist uit China stelde eerder al zijn verwachtingen bij. Hij dacht dat Apple 40 miljoen toestellen voor introductie beschikbaar zou hebben, maar dat worden er mogelijk 40 miljoen.

Dat is in lijn met de inzichten van Ming-Chi Kuo, de bekende Apple-analist. Hij stelde eerder al dat de TrueDepth camera voor productieproblemen zorgen. Het maken van zo’n camera zou erg complex zijn, waardoor de productie achterloopt.

Kuo stelde dat de productie van de iPhone X halverwege oktober verder op peil zou komen. Volgende week vrijdag, 27 oktober, begint de voorverkoop van de iPhone X. Mogelijk zouden er zo’n 40 tot 50 miljoen toestellen worden verkocht. Dat betekent dat de levertijden voor de iPhone X snel op kunnen lopen. Het uitblijven van verkoopsucces van de iPhone 8 lijkt er ook op te duiden dat de meeste consumenten wachten voor de iPhone X.

Het verzenden van de iPhone X naar Nederland kan betekenen dat Apple rekening houdt met een hoge vraag vanuit Nederland. Een andere optie is het feit dat Apple een opslagdepot in Eindhoven heeft, en vanuit daar de 23.000 toestellen over Europa zal gaan verdelen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general